sajtó 1985-86

Sajtó

 

Pajtás 1984. december 13.

Vas népe 1984. november 3.

Élet a kastélyokban

Van egy kastély Sárváron, amelyik nem szerepel ugyan a műemlékjegyzékben, mégis érdemes arra, hogy bemutassuk.

Pajtás 1984. október 18.

Pesti műsor 1984. szeptember 12.

Írj egy dalt nekem!

Húsz éven aluli dalszerzők jelentkezését várja Soltész Rezső. A népszerű énekes a PM Tini-sztár kerestetik tehetségkutató akció nyomán határozta el, hogy ezúttal a zeneszerzéshez-szövegíráshoz kedvet érző tizenéves fiataloknak nyújt lehetőséget a bemutatkozásra.

Új Tükör 1984. július 8.

Pesti Műsor 1984. június

Pesti Műsor 1984. május 30.

Soltész Rezső országos turné előtt

Ritka és különlegesen megtisztelő ajándékot vehetett kezébe a napokban Soltész Rezső. Első nagylemezéből ugyanis több mint kettőszázötvenezer példány kelt el, és ezért platinalemez jár. Ez a díj is bizonyítja, hogy az énekes egyike a legnépszerűbb előadóknak idehaza. De nemcsak a lemezek, hanem a személyes találkozás iránt is nagy az érdeklődés, ezért Rezső a Magyar Média szervezésében hamarosan országos turnéra indul. A nagyszabású sorozat a Valahol már találkoztunk címet kapta, utalva az ugyancsak nagy sikerű második nagylemezre. A koncerten a főszereplő mellett fellép az NDK TV-Balettje, Susanne Baker, Eszményi Viktória, Heilig Gábor, Antal Imre és a Média együttes. A fővárosban ezzel a műsorral a Budai Parkszínpadon találkozhatnak majd az érdeklődők.

RTV Újság 1984. május

Pajtás 1984. május 24.

Vas Népe 1984. május 22.

Egy hangosan éneklő férfi és egy „eszményi nő”

Egy viharos éjszakán, énekelt 1972-ben Soltész Rezső a Corvina együttes tagjaként. Aztán néhány sikeres év után beborult az ég a zenekar fölött… Majd feloszlott — nem a felhőzet, hanem — a beat-társulat.Úgy tűnt, hogy Soltész Rezső neve a süllyesztőbe kerül, hiszen a közönség új együtteseknek tapsolt.

Pajtás 1984. május 17.

Népszava 1984. május 10.

Platinalemez Soltész Rezsőnek

Cigányzenekarral várta a Magyar Média Műsoriroda szerdán délelőtt a sajtó képviselőit a MÚOSZ székházába, ahol idei nyári terveiről, szórakoztató programjairól adott részletes tájékoztatást.

Magyar Nemzet 1984. május 10.

A Magyar Média tervei

Az alig egyesztendős Magyar Média műsoriroda szerda délelőtti sajtótájékoztatója a Magyar Újságírók Országos Szövetsége székházában kisebbfajta népünnepélyhez hasonlított. A megjelentek nagy száma, valamint a hatásos rendezés azt bizonyítja, hogy a művészek tervszerű menedzselését vállaló iroda valóban otthon van ebben a szakmában.

Pick Up 1984. március 1.

Soltész Rezső – Valahol már találkoztunk

Ugye, jói ismerjük már Rezső új jelenét? Mindenesetre a Szóljon hangosan az ének hangos sikere (197 631 eladott példány), no meg az állandóan zsúfolt koncerttermek megnyugtatóan készítették elő a közönség fogadtatását a második nagylemezhez.

Pajtás 1984. február 23.

Így születnek a slágerek

Soltész Rezső „idegenvezetésével” bebarangoljuk az utóbbi idők egyik legsikeresebb lemezalbumát.

Délmagyarország 1984. február 7.

Pop-katlan volt a Sportcsarnokban

Bevallom, féltettem Soltész Rezsőt a szegedi. Sportcsarnokbeli fellépésétől. No nem azért, hogy a közönség megtámadja az énekest és a ruhájából akar egy kis darabot tépni, ereklyének. Még nem távoli, az első nagylemez előtti-utáni koncertkörút emléke. Akkoriban a nézőrekord egy-egy bemutatón ötven körüli volt.

Magyar Ifjúság 1984. február 3.

Valahol már találkoztunk

Soltész Rezső 1984. január 21-én Valahol imár találkoztunk. .. címmel koncertet tartott a Vasas Fáy utcai sportcsarnokában. Az előadás teljes ‘bevételét a piros-kékek ökölvívó szakosztályának ajánlotta feL

Heves Megyei Népújság 1984. január 29.

„Valahol már találkoztunk”

Zsúfolásig megtelt szerdán este az egri körcsarnok. Az Országos Rendező Iroda szervezésében Soltész Rezső mutatta be műsorát. Maga az összeállítás szerencsés volt. hiszen az effajta estéken azt szoktuk meg, hogy egy egész sor kevéssé ismert énekest, együttest meg kell hallgatni ahhoz, hogy végre megláthassa a közönség azt, akinek, a nevét öles betűkkel hirdetik a plakátok.

Képes Sport 1984. január 24.

…és szólt hangosan az ének…

A tény — mármint, hogy Soltész Rezső egyik önálló koncertjének bevételét a Vasas ökölvívó szakosztályának támogatására ajánlja — a tömegkommunikációs csatornák információözönében csak egy rövid hír formájában látott napvilágot.

Képes újság 1984. január 14.

Melódia Mozaik

Néhány napja befejeződött szerkesztőségünkben a szavazatszámlálás. Több száz levelezőlap áttekintése után megtudtuk, hogy 1983-ban kik lettek a KUK. (Vagyis a Képes Újság kedvencei).

RTV újság 1984. január

Valahol már találkoztunk turné ’84

Krugozor 1983

Soltész Rezső díjai

“Jó dalokkal ki lehet nyitni a bármely közönség szívét”- hiszi Soltész Rezső, a magyar zenész, akinek akinek alkotói tevékenységében egyszerre nyilvánul meg ének- és dalszerzői tehetsége.

 

Képes Újság 1983. december 24.

Melódia-mozaik

Ez az egyeneshajú, bajuszos gitáros fiatalember Soltész Rezső. A szólóénekesi pályafutásának első perceiben. Ha belegondolok, hogy mi minden történt azóta Rezsővel, szinte hihetetlennek tűnik, hogy néhány napja vette át első nagylemezéért az aranylemezt. Mi kellett ehhez a sikerhez? Biztos, magában ő is felteszi ezt a kérdést többször is. Egy jó dal, egy jó frizura, és egy kis szerencse. Ő most az egyik legünnepeltebb férfiénekesünk. Nemrég néhány fellépésére elkísértem és a függöny mögül figyeltem a közönség reagálását. Majdnem két évtizedes pályafutásomról jól ismerem ezeket a tekinteteket. A rajongás, a szeretet, a szórakozási vágy tükröződött a szemekből, korosztályra való tekintet nélkül. Az új dalok sikerei pedig előre jelzik már a tartós népszerűséget. Kiváncsian várom, hogy a tavalyi győztesünk milyen helyet fog elérni az idei szavazáson. A dobogós helyezés majdnem biztos. És ha már a szavazásnál tartunk, továbbra is várjuk a leveleket a szerkesztőség címére, és természetesen kedvenceikre. Kérem írják meg, hogy 1983-ban melyik zenekart és női, férfi énekest szerették a legjobban.

Ludas Matyi 1983. december 22.

Min nevetnének szívesen 2000-ben?

Eddig az volt a szokás, hogy minket kérdeztek, s mi válaszoltunk. Most — egy alkalomra — megfordul a szereposztás és 48 közismert személyiségtől
Árkus József (Bp. Vili., Gyulai Pál u. 14.) kérdezi:
MIN NEVETNÉNEK SZÍVESEN 2000-BEN?

Soltész Rezső:
A legjobban talán az vidítana fel, ha dalaimat 2000-ben is sokan hallgatnák és senkit sem zavarna, ha hangosan szól az ének.

Veszprémi Napló 1983. december 20.

Az aranyvasárnap veszprémi vendégét, Soltész Rezsőt nagyon sokan felkeresték a KOMFORT hanglemezboltjábon. A rendkívül népszerű szólóénekes legújabb nagylemezét dedikálta. Aranyszínű tollával legalább ezerszer (!) írta lemezre, poszterre a nevét, s kívánt rajongóinak kellemes ünnepeket és boldog új esztendőt. Köztük lapunk olvasóinak is.

Új tükör 1983. november 27.

Slágerbarátság!

A Lányok, Asszonyok című magyar nyelvű szovjet folyóirat és a Pesti Vigadó közös rendezésében lezajlott a SLÁGERBARÁTSÁG dalverseny, amelynek során szovjet táncdalokat mutattak be magyar szöveggel népszerű énekeseink és zenekaraink. Felvételeink a döntőn készültek, s a nemzetközi zsűrit, a közönséget és az Interkoncert különdíját elnyert Soltész Rezsőt ábrázolják — ő a Karakum című dalt énekelte. A Szovjetunió Jogvédő Hivatalának 3 fődíja közül kettő nyertese már biztos: az Express együttes, daluk címe Úgy várj!, és Korda György a Végre című dallal — ők szovjet turnén vesznek részt. A harmadik fődíjat a közönség szavazatai alapján ítélik oda, hogy kinek, az lapzártakor még nem dőlt el.

Pajtás, 1983. október 27.

Pop Klub – Vezeti: Dévényi Tibor

Talán mert a TT kedvenceinek sorsolásán a szerencsenyíl Soltész Rezsőnek kedvezett — nagyon sokan érdeklődtek felőle az elmúlt napokban. Tavaly az év legkedvesebb férfi énekese volt, és idén is több dalával szerepelt a sikerlistákon. Nehéz dolga van, ha ott akar maradni az élvonalban, ezt ő is nagyon jól tudja. Újítania kell, de közben megtartani saját stílusát is. Új nagylemeze már így készült, amelyet hamarosan hallhatnak majd koncertjein a rajongók. Addig még hátra van egy televíziós show-műsora az előző nagylemezének dalaiból. Ezt hamarosan láthatjátok majd a tévében. Rezső vendége Katona Klári, Szűcs Judit és a havas erdő lesz.

Magyar Hírlap 1983. október 18.

Slágerbarátság ’83

I. helyezett: Soltész Rezső: Karakum

Képes Újság 1983. október 8.

Melódia-mozaik

Az első nagy „kiugró” Soltész Rezső volt. Egy sikeres zenekart, a Corvinát hagyta ott. Sokan mosolyogtak, amikor bejelentette, hogy ezután szólistaként kíván tovább dolgozni. Néhány eredménytelen kísérlet, majd jött a fesztivál, ahol jó hangosan szólt az ének. Rezső egycsapásra az egyik legnépszerűbb férfi táncdalénekesünk lett. Hamarosan megjelent új nagylemezén találunk olyan dalokat, amelyek minden esélyt megadnak számára, hogy továbbra is ottmaradjon a legjobbak között. A televízióban még ebben a hónapban látható lesz önálló show-ja, amelyet Csenterics Ágnes rendezett. Közben már elkezdte a készülődést a következő műsorra. Országjárásán most a régi és az új sikereket mutatja be a közönségnek egy Soltészkoktélban. Egy énekes népszerűségét legjobban a rendező szervek vagy az egyéni szervezők tudják bizonyítani. A Corvinás Soltész Rezső pedig most ott van a legsikeresebb énekesek között.

A HÉT 1983. május 27.

Hallottuk-olvastuk-láttuk

Szóljon hangosan az ének
Tavaly Magyarországon a férfi pop-énekesek „mezőnyében” a népszerű Soltész Rezső került az élre, s lett az „év pop-énekese”. Mi is jól ismerjük őt, hiszen 1980-ban az Opus vállalat gondozásában került kiadásra a „Codex” című angol nyelvű nagylemeze. A felvételen hallható dalokat rövidéletű Oxigén néven szereplő saját zenekara kísérte. De találkozhattunk Soltész Rezsővel a Magyar Televízió képernyőjén is a Magyar Rádió és Televízió 1981-ben megrendezett táncdalfesztiválja alkalmával is, amikor S. Nagy István szövegére írt saját szerzeményével, a „Szóljon hangosan az ének” című dallal elnyerte a legjobb szólóénekesnek járó fesztivál-díjat és még két másik díjat is. Nem csak ezen a fesztiválon szerepelt sikerrel, hiszen már 1972-ben is harmadik lett a táncdalfesztiválon „Egy viharos éjszakán” című dalával, a drezdai táncdalfesztiválon 1980-ban a közönség díját nyerte el, s több díjat kapott annak a turnénak során is, melyet a múlt évben tett az Egyesült Államokban.
Soltész Rezső sikereinek és népszerűségének titka — sokoldalú interpretáló képességén kívül — az, hogy mindig az egyéniségéhez illő dalokból válogatja össze műsorát, hogy e dalok igen melodikusak, tehát könnyen válnak slágerekké, sikerszámokká, s nem utolsósorban fontos siker-tényező a zenei kíséret kiválasztása, a dalok ötletes hangszerelése, a hangszerszólók funkcionális szerepeltetése is. Mindezt tanúsítja a „Szóljon hangosan az ének” címmel megjelent nagylemeze is, amely tíz dalt tartalmaz, köztük a címadó fesztiválgyőztes dalt. Figyelemreméltó tény, hogy ez a nagylemeze tulajdonképpen Soltész Rezső zeneszerzői profil-lemeze is, hiszen a lemez tíz dala közül hétnek ő maga a zeneszerzője, s ezek közül kettőnek a szövegét is ő írta. Egyébként szövegíró szerzőtársa mindig S. Nagy István, az egyik legnépszerűbb és legtermékenyebb magyar szövegíró.
A lemezen szereplő Soltész-dalok egytől egyig igen jó ritmusú, diszkó-jellegű, igen melodikus dallamok; jól bizonyítják azt a tényt, hogy Soltész Rezső jelenleg a magyar pop-muzsika egyik legnagyobb férfisztárja.
Sági Tóth Tibor

Esti Hírlap 1983. március 16.

Soltész Rezső ismét első lett

SOLTÉSZ REZSŐ ismét első lett egy nemzetközi dalversenyen. Az írországi Cavanban immár hatodszor rendezték meg huszonegy résztvevővel a legjobb popdal díjért folyó versenyt. Soltész Rezső Zsuzsi című saját szerzeményével nyert, Hajnal István angol fordításában.

Képes Újság 1983. február 19.

Olvasóink kedvencei

Szűcs Judit, Soltész Rezső és a Hungária együttes. (fotó: Vértes György)

Pick Up, 1983. február 1.

Soltész Rezső trófeái

Hiába is lapozgatnánk a lexikonokat vagy a rekordok könyvét: Soltész Rezső esete alighanem egyedülálló. Hat nap alatt három fesztiválon hat díj — és mindez az Egyesült Államokban!

Képes Újság 1983. január 8.

Melódia-Mozaik

A múlt héten azokat a legnépszerűbb külföldi
előadókat mutattuk be olvasóinknak, akik KUK
szavazásán elsők lettek. A héten a magyar
győztesek kerültek be rovatunkba a szavazatok
alapján.

Ifjúsági Magazin, 1983. január 1.

Az IM kérdez… – A díszpolgár

Soltész Rezső számára az 1982-es év különösen sikeres volt. Egy vitrinre való serleget, díjat nyert.

Labdarúgás, 1983. január

Szóljon hangosan a szurkoló

A cikk címe nem teljében eredeti ötlet. A „Szóljon hangosan az ének” című dal ihlette meg. Nem véletlenül. Sorozatunkban megszólaló Soltész Rezső éppen ezzel a dallal vált országosan népszerű énekessé.

sajtó 1985-86

Sajtó

 

Pajtás 1984. december 13.

Vas népe 1984. november 3.

Élet a kastélyokban

Van egy kastély Sárváron, amelyik nem szerepel ugyan a műemlékjegyzékben, mégis érdemes arra, hogy bemutassuk.

Pajtás 1984. október 18.

Pesti műsor 1984. szeptember 12.

Írj egy dalt nekem!

Húsz éven aluli dalszerzők jelentkezését várja Soltész Rezső. A népszerű énekes a PM Tini-sztár kerestetik tehetségkutató akció nyomán határozta el, hogy ezúttal a zeneszerzéshez-szövegíráshoz kedvet érző tizenéves fiataloknak nyújt lehetőséget a bemutatkozásra.

Új Tükör 1984. július 8.

Pesti Műsor 1984. június

Pesti Műsor 1984. május 30.

Soltész Rezső országos turné előtt

Ritka és különlegesen megtisztelő ajándékot vehetett kezébe a napokban Soltész Rezső. Első nagylemezéből ugyanis több mint kettőszázötvenezer példány kelt el, és ezért platinalemez jár. Ez a díj is bizonyítja, hogy az énekes egyike a legnépszerűbb előadóknak idehaza. De nemcsak a lemezek, hanem a személyes találkozás iránt is nagy az érdeklődés, ezért Rezső a Magyar Média szervezésében hamarosan országos turnéra indul. A nagyszabású sorozat a Valahol már találkoztunk címet kapta, utalva az ugyancsak nagy sikerű második nagylemezre. A koncerten a főszereplő mellett fellép az NDK TV-Balettje, Susanne Baker, Eszményi Viktória, Heilig Gábor, Antal Imre és a Média együttes. A fővárosban ezzel a műsorral a Budai Parkszínpadon találkozhatnak majd az érdeklődők.

RTV Újság 1984. május

Pajtás 1984. május 24.

Vas Népe 1984. május 22.

Egy hangosan éneklő férfi és egy „eszményi nő”

Egy viharos éjszakán, énekelt 1972-ben Soltész Rezső a Corvina együttes tagjaként. Aztán néhány sikeres év után beborult az ég a zenekar fölött… Majd feloszlott — nem a felhőzet, hanem — a beat-társulat.Úgy tűnt, hogy Soltész Rezső neve a süllyesztőbe kerül, hiszen a közönség új együtteseknek tapsolt.

Pajtás 1984. május 17.

Népszava 1984. május 10.

Platinalemez Soltész Rezsőnek

Cigányzenekarral várta a Magyar Média Műsoriroda szerdán délelőtt a sajtó képviselőit a MÚOSZ székházába, ahol idei nyári terveiről, szórakoztató programjairól adott részletes tájékoztatást.

Magyar Nemzet 1984. május 10.

A Magyar Média tervei

Az alig egyesztendős Magyar Média műsoriroda szerda délelőtti sajtótájékoztatója a Magyar Újságírók Országos Szövetsége székházában kisebbfajta népünnepélyhez hasonlított. A megjelentek nagy száma, valamint a hatásos rendezés azt bizonyítja, hogy a művészek tervszerű menedzselését vállaló iroda valóban otthon van ebben a szakmában.

Pick Up 1984. március 1.

Soltész Rezső – Valahol már találkoztunk

Ugye, jói ismerjük már Rezső új jelenét? Mindenesetre a Szóljon hangosan az ének hangos sikere (197 631 eladott példány), no meg az állandóan zsúfolt koncerttermek megnyugtatóan készítették elő a közönség fogadtatását a második nagylemezhez.

Pajtás 1984. február 23.

Így születnek a slágerek

Soltész Rezső „idegenvezetésével” bebarangoljuk az utóbbi idők egyik legsikeresebb lemezalbumát.

Délmagyarország 1984. február 7.

Pop-katlan volt a Sportcsarnokban

Bevallom, féltettem Soltész Rezsőt a szegedi. Sportcsarnokbeli fellépésétől. No nem azért, hogy a közönség megtámadja az énekest és a ruhájából akar egy kis darabot tépni, ereklyének. Még nem távoli, az első nagylemez előtti-utáni koncertkörút emléke. Akkoriban a nézőrekord egy-egy bemutatón ötven körüli volt.

Magyar Ifjúság 1984. február 3.

Valahol már találkoztunk

Soltész Rezső 1984. január 21-én Valahol imár találkoztunk. .. címmel koncertet tartott a Vasas Fáy utcai sportcsarnokában. Az előadás teljes ‘bevételét a piros-kékek ökölvívó szakosztályának ajánlotta feL

Heves Megyei Népújság 1984. január 29.

„Valahol már találkoztunk”

Zsúfolásig megtelt szerdán este az egri körcsarnok. Az Országos Rendező Iroda szervezésében Soltész Rezső mutatta be műsorát. Maga az összeállítás szerencsés volt. hiszen az effajta estéken azt szoktuk meg, hogy egy egész sor kevéssé ismert énekest, együttest meg kell hallgatni ahhoz, hogy végre megláthassa a közönség azt, akinek, a nevét öles betűkkel hirdetik a plakátok.

Képes Sport 1984. január 24.

…és szólt hangosan az ének…

A tény — mármint, hogy Soltész Rezső egyik önálló koncertjének bevételét a Vasas ökölvívó szakosztályának támogatására ajánlja — a tömegkommunikációs csatornák információözönében csak egy rövid hír formájában látott napvilágot.

Képes újság 1984. január 14.

Melódia Mozaik

Néhány napja befejeződött szerkesztőségünkben a szavazatszámlálás. Több száz levelezőlap áttekintése után megtudtuk, hogy 1983-ban kik lettek a KUK. (Vagyis a Képes Újság kedvencei).

RTV újság 1984. január

Valahol már találkoztunk turné ’84

Krugozor 1983

Soltész Rezső díjai

“Jó dalokkal ki lehet nyitni a bármely közönség szívét”- hiszi Soltész Rezső, a magyar zenész, akinek akinek alkotói tevékenységében egyszerre nyilvánul meg ének- és dalszerzői tehetsége.

 

Képes Újság 1983. december 24.

Melódia-mozaik

Ez az egyeneshajú, bajuszos gitáros fiatalember Soltész Rezső. A szólóénekesi pályafutásának első perceiben. Ha belegondolok, hogy mi minden történt azóta Rezsővel, szinte hihetetlennek tűnik, hogy néhány napja vette át első nagylemezéért az aranylemezt. Mi kellett ehhez a sikerhez? Biztos, magában ő is felteszi ezt a kérdést többször is. Egy jó dal, egy jó frizura, és egy kis szerencse. Ő most az egyik legünnepeltebb férfiénekesünk. Nemrég néhány fellépésére elkísértem és a függöny mögül figyeltem a közönség reagálását. Majdnem két évtizedes pályafutásomról jól ismerem ezeket a tekinteteket. A rajongás, a szeretet, a szórakozási vágy tükröződött a szemekből, korosztályra való tekintet nélkül. Az új dalok sikerei pedig előre jelzik már a tartós népszerűséget. Kiváncsian várom, hogy a tavalyi győztesünk milyen helyet fog elérni az idei szavazáson. A dobogós helyezés majdnem biztos. És ha már a szavazásnál tartunk, továbbra is várjuk a leveleket a szerkesztőség címére, és természetesen kedvenceikre. Kérem írják meg, hogy 1983-ban melyik zenekart és női, férfi énekest szerették a legjobban.

Ludas Matyi 1983. december 22.

Min nevetnének szívesen 2000-ben?

Eddig az volt a szokás, hogy minket kérdeztek, s mi válaszoltunk. Most — egy alkalomra — megfordul a szereposztás és 48 közismert személyiségtől
Árkus József (Bp. Vili., Gyulai Pál u. 14.) kérdezi:
MIN NEVETNÉNEK SZÍVESEN 2000-BEN?

Soltész Rezső:
A legjobban talán az vidítana fel, ha dalaimat 2000-ben is sokan hallgatnák és senkit sem zavarna, ha hangosan szól az ének.

Veszprémi Napló 1983. december 20.

Az aranyvasárnap veszprémi vendégét, Soltész Rezsőt nagyon sokan felkeresték a KOMFORT hanglemezboltjábon. A rendkívül népszerű szólóénekes legújabb nagylemezét dedikálta. Aranyszínű tollával legalább ezerszer (!) írta lemezre, poszterre a nevét, s kívánt rajongóinak kellemes ünnepeket és boldog új esztendőt. Köztük lapunk olvasóinak is.

Új tükör 1983. november 27.

Slágerbarátság!

A Lányok, Asszonyok című magyar nyelvű szovjet folyóirat és a Pesti Vigadó közös rendezésében lezajlott a SLÁGERBARÁTSÁG dalverseny, amelynek során szovjet táncdalokat mutattak be magyar szöveggel népszerű énekeseink és zenekaraink. Felvételeink a döntőn készültek, s a nemzetközi zsűrit, a közönséget és az Interkoncert különdíját elnyert Soltész Rezsőt ábrázolják — ő a Karakum című dalt énekelte. A Szovjetunió Jogvédő Hivatalának 3 fődíja közül kettő nyertese már biztos: az Express együttes, daluk címe Úgy várj!, és Korda György a Végre című dallal — ők szovjet turnén vesznek részt. A harmadik fődíjat a közönség szavazatai alapján ítélik oda, hogy kinek, az lapzártakor még nem dőlt el.

Pajtás, 1983. október 27.

Pop Klub – Vezeti: Dévényi Tibor

Talán mert a TT kedvenceinek sorsolásán a szerencsenyíl Soltész Rezsőnek kedvezett — nagyon sokan érdeklődtek felőle az elmúlt napokban. Tavaly az év legkedvesebb férfi énekese volt, és idén is több dalával szerepelt a sikerlistákon. Nehéz dolga van, ha ott akar maradni az élvonalban, ezt ő is nagyon jól tudja. Újítania kell, de közben megtartani saját stílusát is. Új nagylemeze már így készült, amelyet hamarosan hallhatnak majd koncertjein a rajongók. Addig még hátra van egy televíziós show-műsora az előző nagylemezének dalaiból. Ezt hamarosan láthatjátok majd a tévében. Rezső vendége Katona Klári, Szűcs Judit és a havas erdő lesz.

Magyar Hírlap 1983. október 18.

Slágerbarátság ’83

I. helyezett: Soltész Rezső: Karakum

Képes Újság 1983. október 8.

Melódia-mozaik

Az első nagy „kiugró” Soltész Rezső volt. Egy sikeres zenekart, a Corvinát hagyta ott. Sokan mosolyogtak, amikor bejelentette, hogy ezután szólistaként kíván tovább dolgozni. Néhány eredménytelen kísérlet, majd jött a fesztivál, ahol jó hangosan szólt az ének. Rezső egycsapásra az egyik legnépszerűbb férfi táncdalénekesünk lett. Hamarosan megjelent új nagylemezén találunk olyan dalokat, amelyek minden esélyt megadnak számára, hogy továbbra is ottmaradjon a legjobbak között. A televízióban még ebben a hónapban látható lesz önálló show-ja, amelyet Csenterics Ágnes rendezett. Közben már elkezdte a készülődést a következő műsorra. Országjárásán most a régi és az új sikereket mutatja be a közönségnek egy Soltészkoktélban. Egy énekes népszerűségét legjobban a rendező szervek vagy az egyéni szervezők tudják bizonyítani. A Corvinás Soltész Rezső pedig most ott van a legsikeresebb énekesek között.

A HÉT 1983. május 27.

Hallottuk-olvastuk-láttuk

Szóljon hangosan az ének
Tavaly Magyarországon a férfi pop-énekesek „mezőnyében” a népszerű Soltész Rezső került az élre, s lett az „év pop-énekese”. Mi is jól ismerjük őt, hiszen 1980-ban az Opus vállalat gondozásában került kiadásra a „Codex” című angol nyelvű nagylemeze. A felvételen hallható dalokat rövidéletű Oxigén néven szereplő saját zenekara kísérte. De találkozhattunk Soltész Rezsővel a Magyar Televízió képernyőjén is a Magyar Rádió és Televízió 1981-ben megrendezett táncdalfesztiválja alkalmával is, amikor S. Nagy István szövegére írt saját szerzeményével, a „Szóljon hangosan az ének” című dallal elnyerte a legjobb szólóénekesnek járó fesztivál-díjat és még két másik díjat is. Nem csak ezen a fesztiválon szerepelt sikerrel, hiszen már 1972-ben is harmadik lett a táncdalfesztiválon „Egy viharos éjszakán” című dalával, a drezdai táncdalfesztiválon 1980-ban a közönség díját nyerte el, s több díjat kapott annak a turnénak során is, melyet a múlt évben tett az Egyesült Államokban.
Soltész Rezső sikereinek és népszerűségének titka — sokoldalú interpretáló képességén kívül — az, hogy mindig az egyéniségéhez illő dalokból válogatja össze műsorát, hogy e dalok igen melodikusak, tehát könnyen válnak slágerekké, sikerszámokká, s nem utolsósorban fontos siker-tényező a zenei kíséret kiválasztása, a dalok ötletes hangszerelése, a hangszerszólók funkcionális szerepeltetése is. Mindezt tanúsítja a „Szóljon hangosan az ének” címmel megjelent nagylemeze is, amely tíz dalt tartalmaz, köztük a címadó fesztiválgyőztes dalt. Figyelemreméltó tény, hogy ez a nagylemeze tulajdonképpen Soltész Rezső zeneszerzői profil-lemeze is, hiszen a lemez tíz dala közül hétnek ő maga a zeneszerzője, s ezek közül kettőnek a szövegét is ő írta. Egyébként szövegíró szerzőtársa mindig S. Nagy István, az egyik legnépszerűbb és legtermékenyebb magyar szövegíró.
A lemezen szereplő Soltész-dalok egytől egyig igen jó ritmusú, diszkó-jellegű, igen melodikus dallamok; jól bizonyítják azt a tényt, hogy Soltész Rezső jelenleg a magyar pop-muzsika egyik legnagyobb férfisztárja.
Sági Tóth Tibor

Esti Hírlap 1983. március 16.

Soltész Rezső ismét első lett

SOLTÉSZ REZSŐ ismét első lett egy nemzetközi dalversenyen. Az írországi Cavanban immár hatodszor rendezték meg huszonegy résztvevővel a legjobb popdal díjért folyó versenyt. Soltész Rezső Zsuzsi című saját szerzeményével nyert, Hajnal István angol fordításában.

Képes Újság 1983. február 19.

Olvasóink kedvencei

Szűcs Judit, Soltész Rezső és a Hungária együttes. (fotó: Vértes György)

Pick Up, 1983. február 1.

Soltész Rezső trófeái

Hiába is lapozgatnánk a lexikonokat vagy a rekordok könyvét: Soltész Rezső esete alighanem egyedülálló. Hat nap alatt három fesztiválon hat díj — és mindez az Egyesült Államokban!

Képes Újság 1983. január 8.

Melódia-Mozaik

A múlt héten azokat a legnépszerűbb külföldi
előadókat mutattuk be olvasóinknak, akik KUK
szavazásán elsők lettek. A héten a magyar
győztesek kerültek be rovatunkba a szavazatok
alapján.

Ifjúsági Magazin, 1983. január 1.

Az IM kérdez… – A díszpolgár

Soltész Rezső számára az 1982-es év különösen sikeres volt. Egy vitrinre való serleget, díjat nyert.

Labdarúgás, 1983. január

Szóljon hangosan a szurkoló

A cikk címe nem teljében eredeti ötlet. A „Szóljon hangosan az ének” című dal ihlette meg. Nem véletlenül. Sorozatunkban megszólaló Soltész Rezső éppen ezzel a dallal vált országosan népszerű énekessé.

1967

1967

1968

1969

1970

1971

1972

1973

1974

1975

1976

1977

1978

1979

1980

1981

1982

1983

1984

1985

1986

1987

1988

1989

1990

1991

1992

1993

1994

1995

1996

1997

1998

1999

2000

2001

2002

2003

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

A zenekar rövid életrajza: az öttagú együttes két éve alakult, mostani összeállításában egy éve játszik együtt. Tagjainak átlagéletkora: 20 év. (…)

Rendszeresen, a MOM kultúrházban játszanak. De gyakran kapnak meghívást. Felléptek többek között a beat-zenekarok pódiumán.

Eddigi legnagyobb sikerüket az idei salgótarjáni Amatőr Könnyűzenei Fesztiválon érték el, ahol a második díjjal jutalmazták őket. Az együttes neve „Rangers” – mely utazókat, vándorlókat jelent – híven fejezi ki azt a céljukat, hogy minél több helyen szolgálják a könnyűzene híveinek színvonalas szórakoztatását. (…)

Ezek után bemutatjuk az együttes tagjait:

A zenekar vezetője és szólógitárosa : Soltész Rezső, ritmus-gitáros: Soltész Gábor, orgona-zongora: Mátrai Péter, dob: Megyeri Péter, basszusgitáros: Mészáros Gábor, énekes: Nagy Judit.

(Magyar Ifjúság, 1967)

Soltész Rezső vallomása: Ezért oltatja be magát a legendás énekes

Soltész Rezső vallomása: Ezért oltatja be magát a legendás énekes

sajtó 1985-86

Sajtó  Pajtás 1984. december 13.Vas népe 1984. november 3.Élet a kastélyokbanVan egy kastély Sárváron, amelyik nem szerepel ugyan a műemlékjegyzékben, mégis érdemes arra, hogy bemutassuk.Pajtás 1984. október 18.Pesti műsor 1984. szeptember 12.Írj egy dalt...

sajtó 1985-86

Sajtó  Pajtás 1984. december 13.Vas népe 1984. november 3.Élet a kastélyokbanVan egy kastély Sárváron, amelyik nem szerepel ugyan a műemlékjegyzékben, mégis érdemes arra, hogy bemutassuk.Pajtás 1984. október 18.Pesti műsor 1984. szeptember 12.Írj egy dalt...

1967

1967196819691970197119721973197419751976197719781979198019811982198319841985198619871988198919901991199219931994199519961997199819992000200120022003200420052006200720082009201020112012201320142015201620172018201920202021A zenekar rövid életrajza: az öttagú együttes...

Soltész Rezső vallomása: Ezért oltatja be magát a legendás énekes

Soltész Rezső vallomása: Ezért oltatja be magát a legendás énekes

Soltész Rezső egyetlen pillanatig sem hezitált, rögtön regisztrált a koronavírus elleni védőoltásra, amint lehetősége nyílt. Az énekes a Ripost-nak árulta el döntésének okát!
Soltész Rezső nem tartozik azok közé az előadók közé, akik egy koncert után azonnal összepakolnak és szedik a sátorfájukat. Épp ellenkezőleg! A legendás énekes szeret kedélyesen elbeszélgetni a rajongókkal, sőt, egy-egy szelfi, egy kézfogás és puszi is belefér.
Rezső tisztában van vele, hogy ez jár némi egészségügyi kockázattal, hiszen közvetlenül érintkezik több emberrel is. Épp ezért az élete során minden védőoltást megkapott és rendszeresen oltatja magát influenza ellen is. Így amikor megtudta, hogy lehetősége van feliratkozni a koronavírus-elleni védőoltásra, egy percig sem hezitált!

„Észszerű okok miatt regisztráltam. Abszolút elfogadom, ami a járványhelyzettel kialakult, és megbízom a szakemberekben és a döntéshozókban. Egy percig sem feltételeztem, hogy ellen kéne állnom a vakcina beadatásának. Amikor elkezdődött a járványhelyzet, rögtön beoltattam magam tüdőgyulladás és influenza ellen, bízva abban, hogy ez egyfajta védettséget, immunitást eredményez. Amikor pedig felmerült az, hogy a legfőbb ellenség, a koronavírus ellen is van lehetőség jelentkezni védőoltásra, azonnal megtettem. Beoltatom magam, hogy még sokáig szóljon hangosan az ének” – árulta el a ripost-nak Rezső, aki biztosra ment: az interneten is feliratkozott, valamint a levélben kapott regisztrációt is visszaküldte.

A Szóljon hangosan az ének előadója már nagyon szeretne sorra kerülni, és bízik abban, hogy korából fakadóan hamar beoltják, ám addig is kreatívan tölti az idejét. Egy új lemezen dolgozik, ami előreláthatóan a születésnapja környékén, áprilisban jelenik meg, és tele lesz fülbemászó slágerekkel.

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezettek a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás megváltoztatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra kattint, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát. Még több információ: Adatkezelési tájékoztató View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Adatkezelési tájékoztató
A Soltész Reklám Kft., mint adatkezelő (székhely: 1013 Budapest, Attila út 10. ügyfélkapcsolati e-mail: marketing@solteszreklam.hu ) a www.solteszrezso.hu oldal (weboldal) működtetése során kiemelt figyelmet fordít a személyes adatok védelmére.   Az adatvédelmi tájékoztatónk részletes tájékoztatást nyújt arról, hogy ügyfeleinkről és weboldalunk felhasználóiról milyen személyes adatokat, milyen jogalapon kezelünk, személyes adatait milyen célra használjuk, kinek adhatjuk át, és Önnek milyen jogai vannak a személyes adatainak kezelésével kapcsolatban. A jogszabályi változások miatt szükség lehet az adatvédelmi tájékoztató megváltoztatására, erről minden esetben tájékoztatást adunk. Ha a változtatások az érintett hozzájárulását igénylik, szükség esetén újra hozzájárulást kérünk az adatkezeléshez.   Adatkezelésünket elsősorban az Európai Unió általános adatvédelmi rendeletének (az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendelete, továbbiakban: GDPR) és az adatkezelésre vonatkozó további EU és magyar jogszabályoknak megfelelően végezzük. A GDPR ( General Data Protection Regulation – Általános adatvédelmi szabályzat angol rövidítése ) magyar nyelvű szövege elérhető itt ezen a linken.   Az adatkezelést a GDPR rendelkezésein túl a hatályos magyar jogszabályok is szabályozzák, így többek között:  
 • az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Info tv.),
 • a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.),
 • a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (Grt.),
 • az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (Eker tv.).
A jogszabályi előírásokon belül adatkezelésünk megfelel a GDPR-ban megfogalmazott adatkezelési elveknek, amelyek szerint a személyes adatok:  
 • kezelését jogszerűen és tisztességesen, valamint az érintett számára átlátható módon kell végezni („jogszerűség, tisztességes eljárás és átláthatóság”);
 • gyűjtése csak meghatározott, egyértelmű és jogszerű célból történjen, és azokat ne kezeljék ezekkel a célokkal össze nem egyeztethető módon; a 89. cikk (1) bekezdésének megfelelően nem minősül az eredeti céllal össze nem egyeztethetőnek a közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból történő további adatkezelés („célhoz kötöttség”);
 • az adatkezelés céljai szempontjából megfelelőek és relevánsak kell, hogy legyenek, és a szükségesre kell korlátozódniuk („adattakarékosság”);
 • pontosnak és szükség esetén naprakésznek kell lenniük; minden ésszerű intézkedést meg kell tenni annak érdekében, hogy az adatkezelés céljai szempontjából pontatlan személyes adatokat haladéktalanul töröljék vagy helyesbítsék („pontosság”);
 • tárolásának olyan formában kell történnie, amely az érintettek azonosítását csak a személyes adatok kezelése céljainak eléréséhez szükséges ideig teszi lehetővé; a személyes adatok ennél hosszabb ideig történő tárolására csak akkor kerülhet sor, amennyiben a személyes adatok kezelésére a 89. cikk (1) bekezdésének megfelelően közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból kerül majd sor, az e rendeletben az érintettek jogainak és szabadságainak védelme érdekében előírt megfelelő technikai és szervezési intézkedések végrehajtására is figyelemmel („korlátozott tárolhatóság”);
 • kezelését oly módon kell végezni, hogy megfelelő technikai vagy szervezési intézkedések alkalmazásával biztosítva legyen a személyes adatok megfelelő biztonsága, az adatok jogosulatlan vagy jogellenes kezelésével, véletlen elvesztésével, megsemmisítésével vagy károsodásával szembeni védelmet is ideértve („integritás és bizalmas jelleg”) az adatkezelő felelős a fentiek megfelelésért, továbbá képesnek kell lennie e megfelelés igazolására („elszámoltathatóság”).

Hozzászólások

Hozzászólás beküldésekor a hozzászólási űrlapban megadottakon kívül begyűjtésre kerül a hozzászóló IP címe és a böngészőazonosító karakterlánc a kéretlen tartalmak kiszűrése céljából.   Egy személytelenített, az e-mail címből előállított karakterlánc (hashnek szokás nevezni) kerül továbbításra a Gravatar szolgáltatás felé, ha ez az oldalon használatban van. A Gravatar szolgáltatás feltételei az alábbi címen tekinthetőek meg: https://automattic.com/privacy/. A hozzászólás elfogadása után, a hozzászólásunk tartalma és a profil képünk is megjelenik nyilvánosan.  

Média

Amennyiben regisztrált felhasználó által kerül kép feltöltésre a honlapra, kerülni kell az az olyan EXIF-eket, amelyekben GPS pozíció adatok is szerepelnek. A honlap látogatói ezeket letölthetik és kinyerhetik a helyadatokat a honlapon található képekből.  

Milyen személyes adatokat kezelünk?

Szolgáltatásaink használatakor különböző típusú adatokat gyűjtünk, például nevet és e-mail címet.  

Személyes adatoknak tekintjük:

 • az azonosító adatokat: melyek alatt a vezetéknév és keresztnév (név), e-mail cím, számlázási cím, megrendelés estén a szállítási cím értendő;
 • az elérhetőségi adatokat, ezek azok a személyes adatok, amelyek lehetővé teszik a kapcsolattartást, úgymint: e-mail cím, telefonszám;
 • a rendelési adatokat, amelyek a megrendelt termékkel kapcsolatos adatok, a szállítási és fizetési mód, beleértve a bankszámla számát és a panaszokról vezetett adatokat;

Milyen alapon kezeljük a személyes adatokat?

Személyes adatokat különböző helyzetekben, különböző célokból kezelünk.   Ha: weboldalunk webshop menüpontját használja, adatait kezeljük a megrendelés teljesítésére, védjük a jogi igényeinket és teljesítjük a törvényes kötelezettségeinket.  

Adatfeldolgozás

Az összes általunk rögzített adatot, mint adatkezelő kezeljük. Cégünk határozza meg a személyes adatok rendeltetését, az adatkezelés eszközeit és felel annak megfelelő ellátásáért. Legtöbb esetben személyes adatait saját célra kezeljük, mint adatkezelő. Ilyen esetben az adatait a saját partnereink részére a rendelésének fizetés, szállítás, postázási és más feltételek biztosítása érdekében továbbítjuk. Az adatokat adatfeldolgozóinknak is továbbítjuk, akik ezeket a mi utasításainknak megfelelően dolgozzák fel. Hozzájárulása esetén az adatait testreszabott reklám a további weboldalakon való megjelenítése miatt a reklám- és közösségi oldalaknak is továbbíthatjuk. Adatfeldolgozó bevonásakor, ezzel az adatfeldolgozóval a GDRP 28. cikke alapján minden esetben írásbeli megállapodást kötünk és erről Önt megfelelően tájékoztatjuk.  
 • Webtárhely üzemeltető partnerünk, a Maxer Hosting Kft. (9024. Győr, Répce utca 24.)
Ha nemzetközi adattovábbítás merülne fel, erről tájékoztatást adunk és szükség szerint kérni fogjuk az Ön kifejezett hozzájárulását!  

Sütik

A honlapon tett látogatásával a felhasználó hozzájárulását adja ahhoz, hogy egy vagy több sütit (cookie) – egy karaktersorozatot tartalmazó fájlt – küldjön a weboldal a felhasználó számítógépére, így annak böngészője egyedileg azonosítható lesz.   A sütik a Google, a Facebook és az általunk biztosítottak, előbbiek felhasználása a Google Ads és a Facebook Pixel rendszerén keresztül, utóbbiaké a webshopon belül történik. Ezeket a sütiket csak egyes aloldalak látogatása esetén küldi el a webshop a felhasználó számítógépére, ezekben csak az adott aloldal meglátogatásának tényét és idejét tárolja az üzemeltető, más információk és adatok tárolására nem kerül sor.   Az elküldött sütik felhasználása a következő: a külső szolgáltatók ezen sütik segítségével tárolják, ha a felhasználó korábban már látogatást tett a hirdető webhelyén, és ez alapján hirdetéseket jelenítenek meg a felhasználónak a külső szolgáltatók partnereinek internetes webhelyein. A felhasználók a Google hirdetések kikapcsolására szolgáló oldalon tilthatják le a Google cookie-jait (egyben azt is jelezheti a felhasználók számára, hogy a Network Advertising Initiative leiratkozási oldalán a külső szolgáltatók cookie-jait is letilthatják).   Alkalmazott sütik: analitika, követés, webhelyen keresztüli követés, bejelentkezési, felhasználót azonosító session süti. A legtöbb böngésző menüsorában található „Segítség” funkció tájékoztatást ad arról, hogy a böngészőben hogyan lehet letiltani a sütiket, hogyan fogadjon el új sütiket, vagy hogyan kapcsoljon ki egyéb sütiket.   Weboldalunk webanalatikai mérésére a Google Analytics, a Google Inc. (“Google”) webelemző szolgáltatását használjuk. A Google Analytics ugyancsak sütik használatával működik, olyan szövegfájlokkal, amelyek a felhasználó számítógépén tárolódnak és lehetővé teszik weblapunk használatának elemzését. A sütik által létrehozott, a weblap felhasználó által történő használatát rögzítő információk rendszerint a Google szerverére kerülnek és ott is tárolódnak. Azonban a felhasználó IP-címe előzőleg rövidített formában tárolódik az  Európai Gazdasági Térségen belül. Csak különleges esetekben kerül át a teljes IP-cím az USA-beli Google szerverre, és ott kerül sor a rövidítésre. A Google ezt az információt arra használja, hogy kiértékelje a weboldal felhasználó által történő használatát, hogy az oldalaktivitásról jelentéseket állítson elő, és további szolgáltatásokat nyújtson a site működtetőjének a weboldal használatával kapcsolatban. A Google Analytics keretén belül a felhasználó böngészőjéről átküldött IP-címet nem kombinálják más Google-adatokkal. A sütik tárolását a felhasználó megakadályozhatja böngészőjének megfelelő beállításával, továbbá a süti által készített, a felhasználó weboldal használatát rögzítő adatok (pl. IP-cím) a Google-hoz történő továbbítását és feldolgozását is megakadályozhatja, ha letölti és installálja a böngésző segédprogramot (plugin) a következő linkről: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en   Google Ads remarketing: Külső szolgáltatók (közöttük a Google) ezen sütik segítségével tárolják, ha a felhasználó korábban már látogatást tett a hirdető webhelyén, és ennek alapján hirdetéseket jelenítenek meg a felhasználónak a külső szolgáltatók – közöttük a Google – partnereinek internetes webhelyein.   Facebook Pixel remarketing: Weboldalunk Facebook sütit és képpont kódot használ. A Facebook-képpont olyan kód, amelynek a segítségével a honlapunkon jelentés készül a konverziókról, célközönségeket állíthatunk össze, és részletes elemzési adatokat kapunk arról, hogy az emberek hogyan használják a honlapunkat. Ezeket az információkat arra használjuk, hogy a Facebook hirdetőcsatornáin relevánsabb hirdetéseket jelenítsünk meg. A Facebook Pixel számára nem adunk át azonosításra alkalmas adatot, viszont amennyiben weboldalunk böngészése közben a Facebook egyéb szolgáltatásaiba be van jelentkezve, a Facebook mint adatkezelő Önt azonosíthatja és annak tevékenységét konzolvilag.hu oldalon. A Facebook Pixellel / Facebook-képponttal kapcsolatosan további információt itt találhat: https://www.facebook.com/business/help/651294705016616  

Más honlapokról származó beágyazott tartalmak

A honlapon elérhető bejegyzések külső forrásból származó beágyazott tartalmakat (pl. videók, képek, cikkek stb.) használhatnak. A külső forrásból származó beágyazott tartalmak pontosan úgy viselkednek, mintha meglátogattunk volna egy másik honlapot.   Ezek a webhelyek lehetséges, hogy adatot gyűjtenek a látogatókról, sütiket vagy harmadik féltől származó követőkódot használnak, figyelik a beágyazott tartalommal kapcsolatos felhasználói viselkedést, ha rendelkezünk felhasználói fiókkal és be vagyunk jelentkezve az oldalra.    

Személyes adatok továbbítása hatóságoknak

Hatósági, bírósági megkeresés esetén, ha a hatóság pontosan megjelölte az adattovábbítás jogszabályi alapját, a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének c) pontja alapján adjuk át a nálunk tárolt és a megkeresését megfogalmazó állami szerv által megjelölt személyes adatát. Ezen állami szerv részére – amennyiben a pontos cél és az adatok köre megjelölésre került – személyes adatot az adatkezelő csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges. Ilyen adatszolgáltatás előtt minden esetben meggyőződünk, hogy annak minden feltétele adott-e, és ha igen, úgy a megkeresésnek eleget teszünk.  

Mennyi ideig őrizzük a személyes adatot

Az adatvédelmi tájékoztatónkban meghatározott céloknak megfelelően a szükséges ideig vagy a vonatkozó jogszabályokban előírt határidőig, illetve a hozzájárulás visszavonásáigőrizzük az Ön személyes adatait.   A honlapon regisztrált felhasználók (ha vannak ilyenek) személyes adatai a saját felhasználói profiljukban is tárolásra kerülnek. Minden felhasználó megtekintheti, szerkesztheti vagy törölheti a személyes adatait bármikor (kivéve, hogy nem változtathatja meg a saját felhasználói nevét). A honlap rendszergazdái ezen információkat szintén megtekinthetik és szerkeszthetik.)  

Hová továbbítjuk az adatokat

Továbbíthatjuk az Ön személyes adatait kormányzati hatóságokhoz vagy bűnüldöző szervekhez, például a rendőrséghez és a felügyeleti hatóságokhoz, ha kérik; és kizárólag a vonatkozó jogszabályi előírások alapján a jogaink, illetve ügyfeleink, munkatársaink és eszközeink biztonságának védelme érdekében.  

Jogorvoslatok

Alábbi jogai gyakorlása érdekében kérjük lépjen velünk kapcsolatba az marketing@solteszreklam.hu e-mail címen.  Ön jogosult: az adatkezelésre vonatkozó információkról, valamint a feldolgozott adatokról másolatot kérni (hozzáférési jog GDPR 15. cikk), a pontatlan adatok helyesbítését vagy befejezetlen adatok kijavítását kérni, (helyesbítéshez jog GDPR 16. cikk), személyes adatainak törlését kérni, továbbá joga van ahhoz, hogy ha a személyes adatai nyilvánosságra kerültek, törlés iránti kérelmét más adatkezelők részére is továbbítsák (törléshez való jog GDPR 17. cikk), az adatkezelés korlátozását kérni (adatkezelés korlátozásához való jog GDPR 18. cikk, Info tv. ), az Önre vonatkozó személyes adatokat strukturált, általánosan használt és gépileg olvasható formában megszerezni, valamint ezen adatok átadását kérni egy másik adatkezelő részére (adathordozhatósághoz való jog GDPR 20. cikk), tiltakozni az adatkezelés ellen (tiltakozáshoz való jog GDPR 21. cikk), a hozzájárulásán alapuló adatkezelés esetén a hozzájárulásának bármikori visszavonására, de a hozzájárulás visszavonása az azt megelőző időszak adatkezelésének jogszerűségét nem befolyásolja. (hozzájárulás visszavonásához való jog, GDPR 7. cikk (3) bek.), a felügyeleti hatóságnál panaszt benyújtani, ha úgy ítéli meg, hogy az adatkezelés valamely jogszabállyal ellentétes. (felügyeleti hatóságnál történő panasztételhez való jog GDPR 77. cikk) Hírlevél szolgáltatással kapcsolatos hozzájárulását a hírlevél alján található linkre kattintva vonhatja vissza.   Egyéb, adatkezeléssel kapcsolatos jogai érvényesítése iránti kérését haladéktalanul, de legfeljebb 1 hónapon belül elintézzük. Kivételes esetekben, különösen megkeresésének bonyolultsága esetén, jogunkban áll ezt az időt még további 2 hónappal meghosszabbítani. Az ilyen esetleges meghosszabbításról és az indokainkról természetesen tájékoztatni fogjuk. Hozzáférési joga keretében kérhet másolatot a kezelt személyes adatairól, az első másolat ingyenes, a többi másolatért az adatkezelő költségtérítést számíthat fel.   Ön adatkezelésünkkel kapcsolatosan a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c, telefon: +36 (1) 391-1400, fax: +36 (1) 391-1410, email: ugyfelszolgalat@naih.hu, honlap:www.naih.hu) tud panaszt benyújtani, további jogorvoslatként bíróságnál peres eljárást kezdeményezni. A pert lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes törvényszék előtt is megindíthatja. Ha az adatkezelő az Ön személyes adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével kárt okoz, köteles azt megtéríteni; továbbá ha személyiségi jogát az adatkezelő megsérti, Ön sérelemdíjat követelhet.  
Save settings
Cookies settings