Sajtó

 

Pajtás 1984. december 13.

Vas népe 1984. november 3.

Élet a kastélyokban

Van egy kastély Sárváron, amelyik nem szerepel ugyan a műemlékjegyzékben, mégis érdemes arra, hogy bemutassuk.

Pajtás 1984. október 18.

Pesti műsor 1984. szeptember 12.

Írj egy dalt nekem!

Húsz éven aluli dalszerzők jelentkezését várja Soltész Rezső. A népszerű énekes a PM Tini-sztár kerestetik tehetségkutató akció nyomán határozta el, hogy ezúttal a zeneszerzéshez-szövegíráshoz kedvet érző tizenéves fiataloknak nyújt lehetőséget a bemutatkozásra.

Új Tükör 1984. július 8.

Pesti Műsor 1984. június

Pesti Műsor 1984. május 30.

Soltész Rezső országos turné előtt

Ritka és különlegesen megtisztelő ajándékot vehetett kezébe a napokban Soltész Rezső. Első nagylemezéből ugyanis több mint kettőszázötvenezer példány kelt el, és ezért platinalemez jár. Ez a díj is bizonyítja, hogy az énekes egyike a legnépszerűbb előadóknak idehaza. De nemcsak a lemezek, hanem a személyes találkozás iránt is nagy az érdeklődés, ezért Rezső a Magyar Média szervezésében hamarosan országos turnéra indul. A nagyszabású sorozat a Valahol már találkoztunk címet kapta, utalva az ugyancsak nagy sikerű második nagylemezre. A koncerten a főszereplő mellett fellép az NDK TV-Balettje, Susanne Baker, Eszményi Viktória, Heilig Gábor, Antal Imre és a Média együttes. A fővárosban ezzel a műsorral a Budai Parkszínpadon találkozhatnak majd az érdeklődők.

RTV Újság 1984. május

Pajtás 1984. május 24.

Vas Népe 1984. május 22.

Egy hangosan éneklő férfi és egy „eszményi nő”

Egy viharos éjszakán, énekelt 1972-ben Soltész Rezső a Corvina együttes tagjaként. Aztán néhány sikeres év után beborult az ég a zenekar fölött… Majd feloszlott — nem a felhőzet, hanem — a beat-társulat.Úgy tűnt, hogy Soltész Rezső neve a süllyesztőbe kerül, hiszen a közönség új együtteseknek tapsolt.

Pajtás 1984. május 17.

Népszava 1984. május 10.

Platinalemez Soltész Rezsőnek

Cigányzenekarral várta a Magyar Média Műsoriroda szerdán délelőtt a sajtó képviselőit a MÚOSZ székházába, ahol idei nyári terveiről, szórakoztató programjairól adott részletes tájékoztatást.

Magyar Nemzet 1984. május 10.

A Magyar Média tervei

Az alig egyesztendős Magyar Média műsoriroda szerda délelőtti sajtótájékoztatója a Magyar Újságírók Országos Szövetsége székházában kisebbfajta népünnepélyhez hasonlított. A megjelentek nagy száma, valamint a hatásos rendezés azt bizonyítja, hogy a művészek tervszerű menedzselését vállaló iroda valóban otthon van ebben a szakmában.

Pick Up 1984. március 1.

Soltész Rezső – Valahol már találkoztunk

Ugye, jói ismerjük már Rezső új jelenét? Mindenesetre a Szóljon hangosan az ének hangos sikere (197 631 eladott példány), no meg az állandóan zsúfolt koncerttermek megnyugtatóan készítették elő a közönség fogadtatását a második nagylemezhez.

Pajtás 1984. február 23.

Így születnek a slágerek

Soltész Rezső „idegenvezetésével” bebarangoljuk az utóbbi idők egyik legsikeresebb lemezalbumát.

Délmagyarország 1984. február 7.

Pop-katlan volt a Sportcsarnokban

Bevallom, féltettem Soltész Rezsőt a szegedi. Sportcsarnokbeli fellépésétől. No nem azért, hogy a közönség megtámadja az énekest és a ruhájából akar egy kis darabot tépni, ereklyének. Még nem távoli, az első nagylemez előtti-utáni koncertkörút emléke. Akkoriban a nézőrekord egy-egy bemutatón ötven körüli volt.

Magyar Ifjúság 1984. február 3.

Valahol már találkoztunk

Soltész Rezső 1984. január 21-én Valahol imár találkoztunk. .. címmel koncertet tartott a Vasas Fáy utcai sportcsarnokában. Az előadás teljes ‘bevételét a piros-kékek ökölvívó szakosztályának ajánlotta feL

Heves Megyei Népújság 1984. január 29.

„Valahol már találkoztunk”

Zsúfolásig megtelt szerdán este az egri körcsarnok. Az Országos Rendező Iroda szervezésében Soltész Rezső mutatta be műsorát. Maga az összeállítás szerencsés volt. hiszen az effajta estéken azt szoktuk meg, hogy egy egész sor kevéssé ismert énekest, együttest meg kell hallgatni ahhoz, hogy végre megláthassa a közönség azt, akinek, a nevét öles betűkkel hirdetik a plakátok.

Képes Sport 1984. január 24.

…és szólt hangosan az ének…

A tény — mármint, hogy Soltész Rezső egyik önálló koncertjének bevételét a Vasas ökölvívó szakosztályának támogatására ajánlja — a tömegkommunikációs csatornák információözönében csak egy rövid hír formájában látott napvilágot.

Képes újság 1984. január 14.

Melódia Mozaik

Néhány napja befejeződött szerkesztőségünkben a szavazatszámlálás. Több száz levelezőlap áttekintése után megtudtuk, hogy 1983-ban kik lettek a KUK. (Vagyis a Képes Újság kedvencei).

RTV újság 1984. január

Valahol már találkoztunk turné ’84

Krugozor 1983

Soltész Rezső díjai

“Jó dalokkal ki lehet nyitni a bármely közönség szívét”- hiszi Soltész Rezső, a magyar zenész, akinek akinek alkotói tevékenységében egyszerre nyilvánul meg ének- és dalszerzői tehetsége.

 

Képes Újság 1983. december 24.

Melódia-mozaik

Ez az egyeneshajú, bajuszos gitáros fiatalember Soltész Rezső. A szólóénekesi pályafutásának első perceiben. Ha belegondolok, hogy mi minden történt azóta Rezsővel, szinte hihetetlennek tűnik, hogy néhány napja vette át első nagylemezéért az aranylemezt. Mi kellett ehhez a sikerhez? Biztos, magában ő is felteszi ezt a kérdést többször is. Egy jó dal, egy jó frizura, és egy kis szerencse. Ő most az egyik legünnepeltebb férfiénekesünk. Nemrég néhány fellépésére elkísértem és a függöny mögül figyeltem a közönség reagálását. Majdnem két évtizedes pályafutásomról jól ismerem ezeket a tekinteteket. A rajongás, a szeretet, a szórakozási vágy tükröződött a szemekből, korosztályra való tekintet nélkül. Az új dalok sikerei pedig előre jelzik már a tartós népszerűséget. Kiváncsian várom, hogy a tavalyi győztesünk milyen helyet fog elérni az idei szavazáson. A dobogós helyezés majdnem biztos. És ha már a szavazásnál tartunk, továbbra is várjuk a leveleket a szerkesztőség címére, és természetesen kedvenceikre. Kérem írják meg, hogy 1983-ban melyik zenekart és női, férfi énekest szerették a legjobban.

Ludas Matyi 1983. december 22.

Min nevetnének szívesen 2000-ben?

Eddig az volt a szokás, hogy minket kérdeztek, s mi válaszoltunk. Most — egy alkalomra — megfordul a szereposztás és 48 közismert személyiségtől
Árkus József (Bp. Vili., Gyulai Pál u. 14.) kérdezi:
MIN NEVETNÉNEK SZÍVESEN 2000-BEN?

Soltész Rezső:
A legjobban talán az vidítana fel, ha dalaimat 2000-ben is sokan hallgatnák és senkit sem zavarna, ha hangosan szól az ének.

Veszprémi Napló 1983. december 20.

Az aranyvasárnap veszprémi vendégét, Soltész Rezsőt nagyon sokan felkeresték a KOMFORT hanglemezboltjábon. A rendkívül népszerű szólóénekes legújabb nagylemezét dedikálta. Aranyszínű tollával legalább ezerszer (!) írta lemezre, poszterre a nevét, s kívánt rajongóinak kellemes ünnepeket és boldog új esztendőt. Köztük lapunk olvasóinak is.

Új tükör 1983. november 27.

Slágerbarátság!

A Lányok, Asszonyok című magyar nyelvű szovjet folyóirat és a Pesti Vigadó közös rendezésében lezajlott a SLÁGERBARÁTSÁG dalverseny, amelynek során szovjet táncdalokat mutattak be magyar szöveggel népszerű énekeseink és zenekaraink. Felvételeink a döntőn készültek, s a nemzetközi zsűrit, a közönséget és az Interkoncert különdíját elnyert Soltész Rezsőt ábrázolják — ő a Karakum című dalt énekelte. A Szovjetunió Jogvédő Hivatalának 3 fődíja közül kettő nyertese már biztos: az Express együttes, daluk címe Úgy várj!, és Korda György a Végre című dallal — ők szovjet turnén vesznek részt. A harmadik fődíjat a közönség szavazatai alapján ítélik oda, hogy kinek, az lapzártakor még nem dőlt el.

Pajtás, 1983. október 27.

Pop Klub – Vezeti: Dévényi Tibor

Talán mert a TT kedvenceinek sorsolásán a szerencsenyíl Soltész Rezsőnek kedvezett — nagyon sokan érdeklődtek felőle az elmúlt napokban. Tavaly az év legkedvesebb férfi énekese volt, és idén is több dalával szerepelt a sikerlistákon. Nehéz dolga van, ha ott akar maradni az élvonalban, ezt ő is nagyon jól tudja. Újítania kell, de közben megtartani saját stílusát is. Új nagylemeze már így készült, amelyet hamarosan hallhatnak majd koncertjein a rajongók. Addig még hátra van egy televíziós show-műsora az előző nagylemezének dalaiból. Ezt hamarosan láthatjátok majd a tévében. Rezső vendége Katona Klári, Szűcs Judit és a havas erdő lesz.

Magyar Hírlap 1983. október 18.

Slágerbarátság ’83

I. helyezett: Soltész Rezső: Karakum

Képes Újság 1983. október 8.

Melódia-mozaik

Az első nagy „kiugró” Soltész Rezső volt. Egy sikeres zenekart, a Corvinát hagyta ott. Sokan mosolyogtak, amikor bejelentette, hogy ezután szólistaként kíván tovább dolgozni. Néhány eredménytelen kísérlet, majd jött a fesztivál, ahol jó hangosan szólt az ének. Rezső egycsapásra az egyik legnépszerűbb férfi táncdalénekesünk lett. Hamarosan megjelent új nagylemezén találunk olyan dalokat, amelyek minden esélyt megadnak számára, hogy továbbra is ottmaradjon a legjobbak között. A televízióban még ebben a hónapban látható lesz önálló show-ja, amelyet Csenterics Ágnes rendezett. Közben már elkezdte a készülődést a következő műsorra. Országjárásán most a régi és az új sikereket mutatja be a közönségnek egy Soltészkoktélban. Egy énekes népszerűségét legjobban a rendező szervek vagy az egyéni szervezők tudják bizonyítani. A Corvinás Soltész Rezső pedig most ott van a legsikeresebb énekesek között.

A HÉT 1983. május 27.

Hallottuk-olvastuk-láttuk

Szóljon hangosan az ének
Tavaly Magyarországon a férfi pop-énekesek „mezőnyében” a népszerű Soltész Rezső került az élre, s lett az „év pop-énekese”. Mi is jól ismerjük őt, hiszen 1980-ban az Opus vállalat gondozásában került kiadásra a „Codex” című angol nyelvű nagylemeze. A felvételen hallható dalokat rövidéletű Oxigén néven szereplő saját zenekara kísérte. De találkozhattunk Soltész Rezsővel a Magyar Televízió képernyőjén is a Magyar Rádió és Televízió 1981-ben megrendezett táncdalfesztiválja alkalmával is, amikor S. Nagy István szövegére írt saját szerzeményével, a „Szóljon hangosan az ének” című dallal elnyerte a legjobb szólóénekesnek járó fesztivál-díjat és még két másik díjat is. Nem csak ezen a fesztiválon szerepelt sikerrel, hiszen már 1972-ben is harmadik lett a táncdalfesztiválon „Egy viharos éjszakán” című dalával, a drezdai táncdalfesztiválon 1980-ban a közönség díját nyerte el, s több díjat kapott annak a turnénak során is, melyet a múlt évben tett az Egyesült Államokban.
Soltész Rezső sikereinek és népszerűségének titka — sokoldalú interpretáló képességén kívül — az, hogy mindig az egyéniségéhez illő dalokból válogatja össze műsorát, hogy e dalok igen melodikusak, tehát könnyen válnak slágerekké, sikerszámokká, s nem utolsósorban fontos siker-tényező a zenei kíséret kiválasztása, a dalok ötletes hangszerelése, a hangszerszólók funkcionális szerepeltetése is. Mindezt tanúsítja a „Szóljon hangosan az ének” címmel megjelent nagylemeze is, amely tíz dalt tartalmaz, köztük a címadó fesztiválgyőztes dalt. Figyelemreméltó tény, hogy ez a nagylemeze tulajdonképpen Soltész Rezső zeneszerzői profil-lemeze is, hiszen a lemez tíz dala közül hétnek ő maga a zeneszerzője, s ezek közül kettőnek a szövegét is ő írta. Egyébként szövegíró szerzőtársa mindig S. Nagy István, az egyik legnépszerűbb és legtermékenyebb magyar szövegíró.
A lemezen szereplő Soltész-dalok egytől egyig igen jó ritmusú, diszkó-jellegű, igen melodikus dallamok; jól bizonyítják azt a tényt, hogy Soltész Rezső jelenleg a magyar pop-muzsika egyik legnagyobb férfisztárja.
Sági Tóth Tibor

Esti Hírlap 1983. március 16.

Soltész Rezső ismét első lett

SOLTÉSZ REZSŐ ismét első lett egy nemzetközi dalversenyen. Az írországi Cavanban immár hatodszor rendezték meg huszonegy résztvevővel a legjobb popdal díjért folyó versenyt. Soltész Rezső Zsuzsi című saját szerzeményével nyert, Hajnal István angol fordításában.

Képes Újság 1983. február 19.

Olvasóink kedvencei

Szűcs Judit, Soltész Rezső és a Hungária együttes. (fotó: Vértes György)

Pick Up, 1983. február 1.

Soltész Rezső trófeái

Hiába is lapozgatnánk a lexikonokat vagy a rekordok könyvét: Soltész Rezső esete alighanem egyedülálló. Hat nap alatt három fesztiválon hat díj — és mindez az Egyesült Államokban!

Képes Újság 1983. január 8.

Melódia-Mozaik

A múlt héten azokat a legnépszerűbb külföldi
előadókat mutattuk be olvasóinknak, akik KUK
szavazásán elsők lettek. A héten a magyar
győztesek kerültek be rovatunkba a szavazatok
alapján.

Ifjúsági Magazin, 1983. január 1.

Az IM kérdez… – A díszpolgár

Soltész Rezső számára az 1982-es év különösen sikeres volt. Egy vitrinre való serleget, díjat nyert.

Labdarúgás, 1983. január

Szóljon hangosan a szurkoló

A cikk címe nem teljében eredeti ötlet. A „Szóljon hangosan az ének” című dal ihlette meg. Nem véletlenül. Sorozatunkban megszólaló Soltész Rezső éppen ezzel a dallal vált országosan népszerű énekessé.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezettek a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás megváltoztatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra kattint, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát. Még több információ: Adatkezelési tájékoztató

Bezárás