Sajtó

 

Képes 7, 1986. augusztus 2.

Poptelex

Két legendás név kezdte el nyolc előadásos nyári turnéját a Balaton körül — Nyári randevú címmel. Kovács Kati és Soltész Rezső ezen az előadássorozaton szeretné bebizonyítani, hogy akárhogy manipulálódik is ez a műfaj, végső soron mindig a közönség dönti el egy stílus létjogosultságát. A műsorban közreműködik még az Universal és Médium együttesen kívül a kiváló humorista, Nagy Bandó András.

Zalai Hírlap, 1986. július 11.

Jókedvű vagyok… Soltész Rezső koncertje Salomváron

Szerdán este a zsúfolásig megtelt salomvári kultúrházban ugyancsak forró hangulat uralkodott. A falu apraja-nagyja ott szorongott a csöppnyi kis teremben, hogy meghallgassa Soltész Rezső legsikeresebb dalait

Képes 7, 1986. május 17.

Soltész Rezső egy napja

Amikor még csak távolról ismertem a sztárokat, mindig a leghétköznapibb dolgok izgattak velük kapcsolatban. Vajon mit csinálhat egész nap egy híres ember — ha éppen nem sztárkodik? Mit eszik, meddig alszik, mi a hobbija?
Ez a gyermekkori kérdés motoszkált bennem, amikor felhívtam Soltész Rezsőt és arra kértem: mesélje el egy napját.

1986

Római vakáció Soltész Rezsővel

– Mindenféle híreszteléssel ellentétben, még sohasem jártam Olaszországban – kezdi a beszélgetést Soltész Rezső, akiről tudjuk, hogy első albuma, a Szóljon hangosan az ének több, mint kétszázötvenezer példányban fogyott el. Tehát Platina lemez. És Rezső azóta is töretlenül tartja magát az élbolyban, amely manapság igen nehéz feladat. Legutóbbi nagylemezének címe: Római vakáció.

Polip, 1986

Fotó: Kiss Gábor

Polip, 1986

Sztárintim

Soltész Rezső

született 1945. április 19-én éjjel 1 óra 30 perckor a Kos jegyében

– „Könnyen lelkesedő, lobbanékony alkat. Büszke saját képességeire és határozott eltökéltséggel törekszik arra, hogy tehetségét a legmagasabb fokra fejlessze…”

 

Füles, 1986

Népszava, 1985. december 29.

Dalajándék

Rózsa Ferenc Művelődési Házban a XVIII. kerületben élő mozgássérültek és barátaik. Klubjuk, amely egész évben működik, óévbúcsúztatót rendezett, amolyan elő-szilvesztert. A műsoros este anyagi fedezetéhez, a vacsorához ebben az évben a kerületi szociális foglalkoztató, a MALÉV pilótabrigádja, valamint a Nógrád—Pest Megyei Erdőgazdálkodási és Fafeldolgozó Gazdaság járult hozzá.
A művelődési ház Soltész Rezső és a Médium Együttes műsorára kötött szerződést. Csodás hangulatot teremtettek, páratlan jókedvet loptak be a falak közé. Soltész Rezső mikrofonjával lement a színpadról és a széksorok között énekelt, sőt, megénekeltette a közönséget is. Mindenki vele énekelt.
A műsor végén — ahogy illik — a művelődési ház vezetője szerette volna kifizetni a szerződésben megállapított gázsit, de az énekes és az együttes nem fogadta el.
— Ez az este több volt, mint szép — mondta Soltész Rezső. — Az öröm, amit ma itt szereztünk és láttunk — számunkra a legnagyobb fizetség, (szp)

Pajtás 1985.december 5.

A lemezlovas lemeze

Dévényi Tibort nem kell bemutatnunk nektek, hiszen akár a Pajtás hasábjairól, akár a tévé vagy rádió műsoraiból jól ismeritek a nevét. Énekelni azonban még nem hallottuk. Új előadót avatunk vagy csak egyszeri vállalkozás „A lemezlovas dala”?

Ifjúsági Magazin, 1985. december 1.

Karácsonyi tippek

Pajtás, 1985. december

Poszter

Magyar Hírlap, 1985. november 29.

Live Aid

1988. december

 

Pesti műsor, 1988. december 21.

Karácsonyi poptelex

Igazi karácsonyi albummal kedveskedik rajongóinak az ünnepekre Soltész Rezső (Bravo-márka). A Boldog karácsonyt! című gyűjteményen valamennyi dal az énekes saját szerzeménye, a szövegeket pedig S. Nagy István írta. Mint Rezső elmondta: régi álma teljesült azzal, hogy végre lemezen is megénekelheti ezt a szép ünnepet, s megoszthatja közönségével gondolatait erről. A karácsony igazi lényegét, a Megváltó születését. az emberiség reménycsillagát, a szeretet, a békesség, a jobb napokat hozó jövő óhaját foglalta dalokba. Szól az ének a pici Jézusról, az éjféli misére
igyekvőkről, a hazánktól távol élőkről és a hontalanokról, a téli vakációról, az új esztendőről, s rákerült a lemezre Soltész Rezső egyik legelső sikerdalának (Hóesésben) új változata is. Az album zenei rendezője László Attila. Néhány a dalcímek közül.: Örvend az egész világ, A szeretet ünnepén, Én karácsonykor mindig otthon vagyok, Jégvirág, Jégből van a szíved. Hóesésben, Itt van a tél. Az ünnepi lemezalbum megjelenése — Rezső táborának nem kis bosszúságára — igen soká váratott magára, az ünnepi készülődés finisére került csak a boltokba. E késedelem ellenére biztosan sok helyütt ott lesz a fenyőfák alatt.

A hét, 1988. december 2.

Szlovákiában születtem újjá

Az igazi zenész olyan, mint a „kelj fel Jancsi” játék, ahányszor padlóra kerül, annyiszor tud felkelni és talpraállni, vagy önerejéből, vagy a szerencse folytán.

1988. november 8.

Nyugi fiúk

Polip, 1988. október 5.

Soltész Rezső

Sokáig nem hallottunk a szívet melengető hangú úrról, aki főleg német nyelvterületen aratja sikereit, de most az év végére nagylemez született azzal a sejtelmes címmel, hogy Boldog karácsonyt! Aki kitalálja, hogy miről is szólhatnak a dalok, az bátran állhat rokonai elé ezzel az ajándéklemezzel.

Mint a hozzáértők azt hizonyára felfedezték, Soltész Rezső érdekes pályát futott be, ’86-ban elhagyta a Bravo szerkesztőségét a PRO szerkesztőség miatt, most pedig visszatért a Bravo-Pepitához ‘ (a PRO szerkesztőség miatt), mert úgy érezte, talán itt mégis jobb. Ez majd kiderül a közösen ‘kiadott lemez sikeréből.

Pest Megyei Hírnap, 1988. március 2.

E dalok a mának szólnak
Amikor másképp fogunk énekelni

A napokban telt ház előtt mutatta be — szép sikerrel — a művelődési központ színház-termében Férfivilág című albumát Soltész Rezső. Az est kellemes percei közé tartozott az utóbbi évek talán legígéretesebb tehetségű énekesnőjének, Sárközi Anitának néhány dala. Viszont a másik vendég, Rózsa György — a képességeit senki sem vitatja — némi csalódást okozott, „jópofáskodásai” kissé erőltetettek voltak. A koncert után beszélgettünk Soltész Rezsővel.

 

Szabad Föld, 1987. december 4.

Egy hakni képei

Végh Antal leleplezte a haknit. Talán két esztendeje írt a Rakétában novella-riportot, amelyből megtudhattuk, hogy a hakniban részt vevőket sohasem a közönség, hanem mindig és csakis a pénz érdekli. Vagyis hogy a haknibrigád nemhogy a kultúrát nem terjeszti, de még csak nem is szórakoztat igazán. Mert attól nem lesz valaki üde a nézőtéren, ha leszajkózzák neki az ezeréves táncdalokat és a kétezer éves vicceket. Vagyis kiderült, hogy a hakni lényegében elítélendő dolog. Vagy mégsem mindig?

Pesti műsor, 1987. október 14.

Slágerbarátság

 

Pesti műsor, 1987. szeptember 16.

Annabella és a férfiak

Ezen a héten kiderül, hogy milyen férfi Soltész Rezső. Pontosabban: milyen a továbbra is népszerű énekes férfivilága. Pár napja ugyanis új nagylemez gazdagítja a boltok repertoárját: Soltész Rezső Férfivilág című dalgyűjteménye. Miért ez a komoly elnevezés?

Képes 7, 1987. április 11.

Az elmúlt hetekben sokat utaztak a magyar pop- és rockzenészek: a legtöbben a tengerentúlira. Nemrég érkezett haza Aradszky László, máris elindult Zalatnay Cini és Zorán is, akik egészen biztosan találkoztak a kint turnézó Komár Lászlóval. Szikora Robi Máltán szerepelt egy fesztiválon, az Edda Svájcban járt és a 100 Folk Celsius Eszményi Viktóriával egy count rykocsmában énekelt Münchenben. Soltész Rezső több hetes NDK-beli és szovjet turnén vesz részt. A nem hivatalos statisztika szerint egy esztendőben ő tölti a legtöbb játszási napot külföldön a magyar énekesek közül.

RTV, 1987. február 22.

Nógrád Megyedi Hírlap, 1987. február 9.

„Lemezmilliomossá válni

Mintegy félrezren váltottak jegyet a napokban a Házibuli Soltész Rezsővel és vendégeivel című előadásra a salgótarjáni József Attila Művelődési Központban. Az előadás után kerestük meg a lemezeiről, televízióból és a rádióból ismert énekest.

Vas Népe, 1987. február 5.

Teltházas Házibuli

Minden korosztályt elvártak, s minden korosztályból eljöttek a szombathelyi Művelődési és Sportházba arra a Házibulira, amelyet Soltész Rezső házigazdaként fémjelzett. Eljöttek a nyolcvan éven felüliek, el szüleikkel az általános iskolások, s még a mozgássérült gyermekek egy csoportját is elhozták, ezúttal is ingyen a VOLÁN taxisok. Mindenki kíváncsi volt rá, hogy hogyan .„szól hangosan az ének” élőben, a színpadról, mit nyújt közelről Soltész Rezső, Kovács Kati és Rózsa György.

Pesti műsor, 1987. január 27.

Premier- Vidám Színpad

Szín-házibuli

– Eddigi információnk szerint Soltész Rezső műsorát „nem rendezi senki”. Most itt ül velem szemben Straub Dezső, akinek ehhez mindenképpen van hozzáfűznivalója.

– Valamicske. ugyanis az én „rendezői” hitvallásom nagyjából megegyezik az előbb mondottakkal, úgy szeretek rendezni, mintha nem rendeznék. Ebből származott az a félreértés, hogy a kisszínházi produkciót nem rendezik… Mint színész is azokat a rendezőket szeretem, akiknek dolga nagyjából kimerül abban, hogy jó körülményeket teremtenek és okosan összefognak. És hagyják az alkotó színészt dolgozni.

– Szóval: Straub Dezső az, aki jó körülményeket teremt Soltész Rezső műsoránál?

– Igen. A forgatókönyv közös munkánk eredménye. Neki is volt egy elképzelése, amelyben természetesen belülről látta önmagát, és nekem is, amellyel kívülről tudom őt „láttatni”.

– Például?

– Én főleg képi poénokban gondolkodom. A műsornak lesz háziasszonya Nyertes Zsuzsa személyében és lesz vendége, Zalatnay Sarolta… Szóval őket is be kell vezetni a „szín-házibuli”hangulatba, a színpadi képekbe. Például: mielőtt bejön a Soltész Rezső, elsötétedik a színpad és a függönyre óriási betűkkel ki lesz írva, hogy… Úristen, majdnem elárultam a saját poénomat…

A Vidám Színpad Soltész Rezső műsorával egy új típusú színházi estet szeretne útjára indítani. Ha beválik (és miért ne?), akkor további népszerű emberekkel folytatják a sorozatot az elkövetkezendő évadokban.

(bozsán)

Pesti műsor, 1987. január 20.

Szín-házibuli

Soltész Rezső műsorának alapötletét a Házibuli című francia film adta. Ugyanis Soltész a film két sikerdalát nemcsak fellépésein, hanem hanglemezen is énekelte. (Tehát nagyon otthonosan énekel a házibulikon – a házibulikról…) Egy vidéki turnéja alkalmával Bodrogi Gyulával felvázolták ennek a színi-házibulinak a terveit. Soltész egy olyan műsort szeretne bemutatni, ahol úgy találkozhat a közönséggel, hogy miközben nagyon sokat énekel, Rózsa György kérdéseire „vidám prózát” is mond. Vall az életéről, a gondokról, az örömökről. Az önálló est nem lenne „önálló”, ha nem hívna vendéget is, zalatnay Sarolta személyében. Valószínűleg a könnyű műfaj kicsit úttörőnek számító kisérletének lehetünk tanúi január 20-án a premieren. A műsort nem rendezi senki, közreműködik egy kisformációjú együttes, és mindenkinek jó szórakozást, „jó bulit” ígér: Soltész Rezső.

(bozsán)

Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
eu_cookies_bar
eu_cookies_bar_block
Adatkezelési tájékoztató
A Soltész Reklám Kft., mint adatkezelő (székhely: 1013 Budapest, Attila út 10. ügyfélkapcsolati e-mail: marketing@solteszreklam.hu ) a www.solteszrezso.hu oldal (weboldal) működtetése során kiemelt figyelmet fordít a személyes adatok védelmére.   Az adatvédelmi tájékoztatónk részletes tájékoztatást nyújt arról, hogy ügyfeleinkről és weboldalunk felhasználóiról milyen személyes adatokat, milyen jogalapon kezelünk, személyes adatait milyen célra használjuk, kinek adhatjuk át, és Önnek milyen jogai vannak a személyes adatainak kezelésével kapcsolatban. A jogszabályi változások miatt szükség lehet az adatvédelmi tájékoztató megváltoztatására, erről minden esetben tájékoztatást adunk. Ha a változtatások az érintett hozzájárulását igénylik, szükség esetén újra hozzájárulást kérünk az adatkezeléshez.   Adatkezelésünket elsősorban az Európai Unió általános adatvédelmi rendeletének (az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendelete, továbbiakban: GDPR) és az adatkezelésre vonatkozó további EU és magyar jogszabályoknak megfelelően végezzük. A GDPR ( General Data Protection Regulation – Általános adatvédelmi szabályzat angol rövidítése ) magyar nyelvű szövege elérhető itt ezen a linken.   Az adatkezelést a GDPR rendelkezésein túl a hatályos magyar jogszabályok is szabályozzák, így többek között:  
 • az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Info tv.),
 • a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.),
 • a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (Grt.),
 • az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (Eker tv.).
A jogszabályi előírásokon belül adatkezelésünk megfelel a GDPR-ban megfogalmazott adatkezelési elveknek, amelyek szerint a személyes adatok:  
 • kezelését jogszerűen és tisztességesen, valamint az érintett számára átlátható módon kell végezni („jogszerűség, tisztességes eljárás és átláthatóság”);
 • gyűjtése csak meghatározott, egyértelmű és jogszerű célból történjen, és azokat ne kezeljék ezekkel a célokkal össze nem egyeztethető módon; a 89. cikk (1) bekezdésének megfelelően nem minősül az eredeti céllal össze nem egyeztethetőnek a közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból történő további adatkezelés („célhoz kötöttség”);
 • az adatkezelés céljai szempontjából megfelelőek és relevánsak kell, hogy legyenek, és a szükségesre kell korlátozódniuk („adattakarékosság”);
 • pontosnak és szükség esetén naprakésznek kell lenniük; minden ésszerű intézkedést meg kell tenni annak érdekében, hogy az adatkezelés céljai szempontjából pontatlan személyes adatokat haladéktalanul töröljék vagy helyesbítsék („pontosság”);
 • tárolásának olyan formában kell történnie, amely az érintettek azonosítását csak a személyes adatok kezelése céljainak eléréséhez szükséges ideig teszi lehetővé; a személyes adatok ennél hosszabb ideig történő tárolására csak akkor kerülhet sor, amennyiben a személyes adatok kezelésére a 89. cikk (1) bekezdésének megfelelően közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból kerül majd sor, az e rendeletben az érintettek jogainak és szabadságainak védelme érdekében előírt megfelelő technikai és szervezési intézkedések végrehajtására is figyelemmel („korlátozott tárolhatóság”);
 • kezelését oly módon kell végezni, hogy megfelelő technikai vagy szervezési intézkedések alkalmazásával biztosítva legyen a személyes adatok megfelelő biztonsága, az adatok jogosulatlan vagy jogellenes kezelésével, véletlen elvesztésével, megsemmisítésével vagy károsodásával szembeni védelmet is ideértve („integritás és bizalmas jelleg”) az adatkezelő felelős a fentiek megfelelésért, továbbá képesnek kell lennie e megfelelés igazolására („elszámoltathatóság”).

Hozzászólások

Hozzászólás beküldésekor a hozzászólási űrlapban megadottakon kívül begyűjtésre kerül a hozzászóló IP címe és a böngészőazonosító karakterlánc a kéretlen tartalmak kiszűrése céljából.   Egy személytelenített, az e-mail címből előállított karakterlánc (hashnek szokás nevezni) kerül továbbításra a Gravatar szolgáltatás felé, ha ez az oldalon használatban van. A Gravatar szolgáltatás feltételei az alábbi címen tekinthetőek meg: https://automattic.com/privacy/. A hozzászólás elfogadása után, a hozzászólásunk tartalma és a profil képünk is megjelenik nyilvánosan.  

Média

Amennyiben regisztrált felhasználó által kerül kép feltöltésre a honlapra, kerülni kell az az olyan EXIF-eket, amelyekben GPS pozíció adatok is szerepelnek. A honlap látogatói ezeket letölthetik és kinyerhetik a helyadatokat a honlapon található képekből.  

Milyen személyes adatokat kezelünk?

Szolgáltatásaink használatakor különböző típusú adatokat gyűjtünk, például nevet és e-mail címet.  

Személyes adatoknak tekintjük:

 • az azonosító adatokat: melyek alatt a vezetéknév és keresztnév (név), e-mail cím, számlázási cím, megrendelés estén a szállítási cím értendő;
 • az elérhetőségi adatokat, ezek azok a személyes adatok, amelyek lehetővé teszik a kapcsolattartást, úgymint: e-mail cím, telefonszám;
 • a rendelési adatokat, amelyek a megrendelt termékkel kapcsolatos adatok, a szállítási és fizetési mód, beleértve a bankszámla számát és a panaszokról vezetett adatokat;

Milyen alapon kezeljük a személyes adatokat?

Személyes adatokat különböző helyzetekben, különböző célokból kezelünk.   Ha: weboldalunk webshop menüpontját használja, adatait kezeljük a megrendelés teljesítésére, védjük a jogi igényeinket és teljesítjük a törvényes kötelezettségeinket.  

Adatfeldolgozás

Az összes általunk rögzített adatot, mint adatkezelő kezeljük. Cégünk határozza meg a személyes adatok rendeltetését, az adatkezelés eszközeit és felel annak megfelelő ellátásáért. Legtöbb esetben személyes adatait saját célra kezeljük, mint adatkezelő. Ilyen esetben az adatait a saját partnereink részére a rendelésének fizetés, szállítás, postázási és más feltételek biztosítása érdekében továbbítjuk. Az adatokat adatfeldolgozóinknak is továbbítjuk, akik ezeket a mi utasításainknak megfelelően dolgozzák fel. Hozzájárulása esetén az adatait testreszabott reklám a további weboldalakon való megjelenítése miatt a reklám- és közösségi oldalaknak is továbbíthatjuk. Adatfeldolgozó bevonásakor, ezzel az adatfeldolgozóval a GDRP 28. cikke alapján minden esetben írásbeli megállapodást kötünk és erről Önt megfelelően tájékoztatjuk.  
 • Webtárhely üzemeltető partnerünk, a Maxer Hosting Kft. (9024. Győr, Répce utca 24.)
Ha nemzetközi adattovábbítás merülne fel, erről tájékoztatást adunk és szükség szerint kérni fogjuk az Ön kifejezett hozzájárulását!  

Sütik

A honlapon tett látogatásával a felhasználó hozzájárulását adja ahhoz, hogy egy vagy több sütit (cookie) – egy karaktersorozatot tartalmazó fájlt – küldjön a weboldal a felhasználó számítógépére, így annak böngészője egyedileg azonosítható lesz.   A sütik a Google, a Facebook és az általunk biztosítottak, előbbiek felhasználása a Google Ads és a Facebook Pixel rendszerén keresztül, utóbbiaké a webshopon belül történik. Ezeket a sütiket csak egyes aloldalak látogatása esetén küldi el a webshop a felhasználó számítógépére, ezekben csak az adott aloldal meglátogatásának tényét és idejét tárolja az üzemeltető, más információk és adatok tárolására nem kerül sor.   Az elküldött sütik felhasználása a következő: a külső szolgáltatók ezen sütik segítségével tárolják, ha a felhasználó korábban már látogatást tett a hirdető webhelyén, és ez alapján hirdetéseket jelenítenek meg a felhasználónak a külső szolgáltatók partnereinek internetes webhelyein. A felhasználók a Google hirdetések kikapcsolására szolgáló oldalon tilthatják le a Google cookie-jait (egyben azt is jelezheti a felhasználók számára, hogy a Network Advertising Initiative leiratkozási oldalán a külső szolgáltatók cookie-jait is letilthatják).   Alkalmazott sütik: analitika, követés, webhelyen keresztüli követés, bejelentkezési, felhasználót azonosító session süti. A legtöbb böngésző menüsorában található „Segítség” funkció tájékoztatást ad arról, hogy a böngészőben hogyan lehet letiltani a sütiket, hogyan fogadjon el új sütiket, vagy hogyan kapcsoljon ki egyéb sütiket.   Weboldalunk webanalatikai mérésére a Google Analytics, a Google Inc. (“Google”) webelemző szolgáltatását használjuk. A Google Analytics ugyancsak sütik használatával működik, olyan szövegfájlokkal, amelyek a felhasználó számítógépén tárolódnak és lehetővé teszik weblapunk használatának elemzését. A sütik által létrehozott, a weblap felhasználó által történő használatát rögzítő információk rendszerint a Google szerverére kerülnek és ott is tárolódnak. Azonban a felhasználó IP-címe előzőleg rövidített formában tárolódik az  Európai Gazdasági Térségen belül. Csak különleges esetekben kerül át a teljes IP-cím az USA-beli Google szerverre, és ott kerül sor a rövidítésre. A Google ezt az információt arra használja, hogy kiértékelje a weboldal felhasználó által történő használatát, hogy az oldalaktivitásról jelentéseket állítson elő, és további szolgáltatásokat nyújtson a site működtetőjének a weboldal használatával kapcsolatban. A Google Analytics keretén belül a felhasználó böngészőjéről átküldött IP-címet nem kombinálják más Google-adatokkal. A sütik tárolását a felhasználó megakadályozhatja böngészőjének megfelelő beállításával, továbbá a süti által készített, a felhasználó weboldal használatát rögzítő adatok (pl. IP-cím) a Google-hoz történő továbbítását és feldolgozását is megakadályozhatja, ha letölti és installálja a böngésző segédprogramot (plugin) a következő linkről: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en   Google Ads remarketing: Külső szolgáltatók (közöttük a Google) ezen sütik segítségével tárolják, ha a felhasználó korábban már látogatást tett a hirdető webhelyén, és ennek alapján hirdetéseket jelenítenek meg a felhasználónak a külső szolgáltatók – közöttük a Google – partnereinek internetes webhelyein.   Facebook Pixel remarketing: Weboldalunk Facebook sütit és képpont kódot használ. A Facebook-képpont olyan kód, amelynek a segítségével a honlapunkon jelentés készül a konverziókról, célközönségeket állíthatunk össze, és részletes elemzési adatokat kapunk arról, hogy az emberek hogyan használják a honlapunkat. Ezeket az információkat arra használjuk, hogy a Facebook hirdetőcsatornáin relevánsabb hirdetéseket jelenítsünk meg. A Facebook Pixel számára nem adunk át azonosításra alkalmas adatot, viszont amennyiben weboldalunk böngészése közben a Facebook egyéb szolgáltatásaiba be van jelentkezve, a Facebook mint adatkezelő Önt azonosíthatja és annak tevékenységét konzolvilag.hu oldalon. A Facebook Pixellel / Facebook-képponttal kapcsolatosan további információt itt találhat: https://www.facebook.com/business/help/651294705016616  

Más honlapokról származó beágyazott tartalmak

A honlapon elérhető bejegyzések külső forrásból származó beágyazott tartalmakat (pl. videók, képek, cikkek stb.) használhatnak. A külső forrásból származó beágyazott tartalmak pontosan úgy viselkednek, mintha meglátogattunk volna egy másik honlapot.   Ezek a webhelyek lehetséges, hogy adatot gyűjtenek a látogatókról, sütiket vagy harmadik féltől származó követőkódot használnak, figyelik a beágyazott tartalommal kapcsolatos felhasználói viselkedést, ha rendelkezünk felhasználói fiókkal és be vagyunk jelentkezve az oldalra.    

Személyes adatok továbbítása hatóságoknak

Hatósági, bírósági megkeresés esetén, ha a hatóság pontosan megjelölte az adattovábbítás jogszabályi alapját, a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének c) pontja alapján adjuk át a nálunk tárolt és a megkeresését megfogalmazó állami szerv által megjelölt személyes adatát. Ezen állami szerv részére – amennyiben a pontos cél és az adatok köre megjelölésre került – személyes adatot az adatkezelő csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges. Ilyen adatszolgáltatás előtt minden esetben meggyőződünk, hogy annak minden feltétele adott-e, és ha igen, úgy a megkeresésnek eleget teszünk.  

Mennyi ideig őrizzük a személyes adatot

Az adatvédelmi tájékoztatónkban meghatározott céloknak megfelelően a szükséges ideig vagy a vonatkozó jogszabályokban előírt határidőig, illetve a hozzájárulás visszavonásáigőrizzük az Ön személyes adatait.   A honlapon regisztrált felhasználók (ha vannak ilyenek) személyes adatai a saját felhasználói profiljukban is tárolásra kerülnek. Minden felhasználó megtekintheti, szerkesztheti vagy törölheti a személyes adatait bármikor (kivéve, hogy nem változtathatja meg a saját felhasználói nevét). A honlap rendszergazdái ezen információkat szintén megtekinthetik és szerkeszthetik.)  

Hová továbbítjuk az adatokat

Továbbíthatjuk az Ön személyes adatait kormányzati hatóságokhoz vagy bűnüldöző szervekhez, például a rendőrséghez és a felügyeleti hatóságokhoz, ha kérik; és kizárólag a vonatkozó jogszabályi előírások alapján a jogaink, illetve ügyfeleink, munkatársaink és eszközeink biztonságának védelme érdekében.  

Jogorvoslatok

Alábbi jogai gyakorlása érdekében kérjük lépjen velünk kapcsolatba az marketing@solteszreklam.hu e-mail címen.  Ön jogosult: az adatkezelésre vonatkozó információkról, valamint a feldolgozott adatokról másolatot kérni (hozzáférési jog GDPR 15. cikk), a pontatlan adatok helyesbítését vagy befejezetlen adatok kijavítását kérni, (helyesbítéshez jog GDPR 16. cikk), személyes adatainak törlését kérni, továbbá joga van ahhoz, hogy ha a személyes adatai nyilvánosságra kerültek, törlés iránti kérelmét más adatkezelők részére is továbbítsák (törléshez való jog GDPR 17. cikk), az adatkezelés korlátozását kérni (adatkezelés korlátozásához való jog GDPR 18. cikk, Info tv. ), az Önre vonatkozó személyes adatokat strukturált, általánosan használt és gépileg olvasható formában megszerezni, valamint ezen adatok átadását kérni egy másik adatkezelő részére (adathordozhatósághoz való jog GDPR 20. cikk), tiltakozni az adatkezelés ellen (tiltakozáshoz való jog GDPR 21. cikk), a hozzájárulásán alapuló adatkezelés esetén a hozzájárulásának bármikori visszavonására, de a hozzájárulás visszavonása az azt megelőző időszak adatkezelésének jogszerűségét nem befolyásolja. (hozzájárulás visszavonásához való jog, GDPR 7. cikk (3) bek.), a felügyeleti hatóságnál panaszt benyújtani, ha úgy ítéli meg, hogy az adatkezelés valamely jogszabállyal ellentétes. (felügyeleti hatóságnál történő panasztételhez való jog GDPR 77. cikk) Hírlevél szolgáltatással kapcsolatos hozzájárulását a hírlevél alján található linkre kattintva vonhatja vissza.   Egyéb, adatkezeléssel kapcsolatos jogai érvényesítése iránti kérését haladéktalanul, de legfeljebb 1 hónapon belül elintézzük. Kivételes esetekben, különösen megkeresésének bonyolultsága esetén, jogunkban áll ezt az időt még további 2 hónappal meghosszabbítani. Az ilyen esetleges meghosszabbításról és az indokainkról természetesen tájékoztatni fogjuk. Hozzáférési joga keretében kérhet másolatot a kezelt személyes adatairól, az első másolat ingyenes, a többi másolatért az adatkezelő költségtérítést számíthat fel.   Ön adatkezelésünkkel kapcsolatosan a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c, telefon: +36 (1) 391-1400, fax: +36 (1) 391-1410, email: ugyfelszolgalat@naih.hu, honlap:www.naih.hu) tud panaszt benyújtani, további jogorvoslatként bíróságnál peres eljárást kezdeményezni. A pert lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes törvényszék előtt is megindíthatja. Ha az adatkezelő az Ön személyes adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével kárt okoz, köteles azt megtéríteni; továbbá ha személyiségi jogát az adatkezelő megsérti, Ön sérelemdíjat követelhet.  
Save settings
Cookies settings