Sajtó

 

Képes 7, 1986. augusztus 2.

Poptelex

Két legendás név kezdte el nyolc előadásos nyári turnéját a Balaton körül — Nyári randevú címmel. Kovács Kati és Soltész Rezső ezen az előadássorozaton szeretné bebizonyítani, hogy akárhogy manipulálódik is ez a műfaj, végső soron mindig a közönség dönti el egy stílus létjogosultságát. A műsorban közreműködik még az Universal és Médium együttesen kívül a kiváló humorista, Nagy Bandó András.

Zalai Hírlap, 1986. július 11.

Jókedvű vagyok… Soltész Rezső koncertje Salomváron

Szerdán este a zsúfolásig megtelt salomvári kultúrházban ugyancsak forró hangulat uralkodott. A falu apraja-nagyja ott szorongott a csöppnyi kis teremben, hogy meghallgassa Soltész Rezső legsikeresebb dalait

Képes 7, 1986. május 17.

Soltész Rezső egy napja

Amikor még csak távolról ismertem a sztárokat, mindig a leghétköznapibb dolgok izgattak velük kapcsolatban. Vajon mit csinálhat egész nap egy híres ember — ha éppen nem sztárkodik? Mit eszik, meddig alszik, mi a hobbija?
Ez a gyermekkori kérdés motoszkált bennem, amikor felhívtam Soltész Rezsőt és arra kértem: mesélje el egy napját.

1986

Római vakáció Soltész Rezsővel

– Mindenféle híreszteléssel ellentétben, még sohasem jártam Olaszországban – kezdi a beszélgetést Soltész Rezső, akiről tudjuk, hogy első albuma, a Szóljon hangosan az ének több, mint kétszázötvenezer példányban fogyott el. Tehát Platina lemez. És Rezső azóta is töretlenül tartja magát az élbolyban, amely manapság igen nehéz feladat. Legutóbbi nagylemezének címe: Római vakáció.

Polip, 1986

Fotó: Kiss Gábor

Polip, 1986

Sztárintim

Soltész Rezső

született 1945. április 19-én éjjel 1 óra 30 perckor a Kos jegyében

– „Könnyen lelkesedő, lobbanékony alkat. Büszke saját képességeire és határozott eltökéltséggel törekszik arra, hogy tehetségét a legmagasabb fokra fejlessze…”

 

Füles, 1986

Népszava, 1985. december 29.

Dalajándék

Rózsa Ferenc Művelődési Házban a XVIII. kerületben élő mozgássérültek és barátaik. Klubjuk, amely egész évben működik, óévbúcsúztatót rendezett, amolyan elő-szilvesztert. A műsoros este anyagi fedezetéhez, a vacsorához ebben az évben a kerületi szociális foglalkoztató, a MALÉV pilótabrigádja, valamint a Nógrád—Pest Megyei Erdőgazdálkodási és Fafeldolgozó Gazdaság járult hozzá.
A művelődési ház Soltész Rezső és a Médium Együttes műsorára kötött szerződést. Csodás hangulatot teremtettek, páratlan jókedvet loptak be a falak közé. Soltész Rezső mikrofonjával lement a színpadról és a széksorok között énekelt, sőt, megénekeltette a közönséget is. Mindenki vele énekelt.
A műsor végén — ahogy illik — a művelődési ház vezetője szerette volna kifizetni a szerződésben megállapított gázsit, de az énekes és az együttes nem fogadta el.
— Ez az este több volt, mint szép — mondta Soltész Rezső. — Az öröm, amit ma itt szereztünk és láttunk — számunkra a legnagyobb fizetség, (szp)

Pajtás 1985.december 5.

A lemezlovas lemeze

Dévényi Tibort nem kell bemutatnunk nektek, hiszen akár a Pajtás hasábjairól, akár a tévé vagy rádió műsoraiból jól ismeritek a nevét. Énekelni azonban még nem hallottuk. Új előadót avatunk vagy csak egyszeri vállalkozás „A lemezlovas dala”?

Ifjúsági Magazin, 1985. december 1.

Karácsonyi tippek

Pajtás, 1985. december

Poszter

Magyar Hírlap, 1985. november 29.

Live Aid

1988. december

 

Pesti műsor, 1988. december 21.

Karácsonyi poptelex

Igazi karácsonyi albummal kedveskedik rajongóinak az ünnepekre Soltész Rezső (Bravo-márka). A Boldog karácsonyt! című gyűjteményen valamennyi dal az énekes saját szerzeménye, a szövegeket pedig S. Nagy István írta. Mint Rezső elmondta: régi álma teljesült azzal, hogy végre lemezen is megénekelheti ezt a szép ünnepet, s megoszthatja közönségével gondolatait erről. A karácsony igazi lényegét, a Megváltó születését. az emberiség reménycsillagát, a szeretet, a békesség, a jobb napokat hozó jövő óhaját foglalta dalokba. Szól az ének a pici Jézusról, az éjféli misére
igyekvőkről, a hazánktól távol élőkről és a hontalanokról, a téli vakációról, az új esztendőről, s rákerült a lemezre Soltész Rezső egyik legelső sikerdalának (Hóesésben) új változata is. Az album zenei rendezője László Attila. Néhány a dalcímek közül.: Örvend az egész világ, A szeretet ünnepén, Én karácsonykor mindig otthon vagyok, Jégvirág, Jégből van a szíved. Hóesésben, Itt van a tél. Az ünnepi lemezalbum megjelenése — Rezső táborának nem kis bosszúságára — igen soká váratott magára, az ünnepi készülődés finisére került csak a boltokba. E késedelem ellenére biztosan sok helyütt ott lesz a fenyőfák alatt.

A hét, 1988. december 2.

Szlovákiában születtem újjá

Az igazi zenész olyan, mint a „kelj fel Jancsi” játék, ahányszor padlóra kerül, annyiszor tud felkelni és talpraállni, vagy önerejéből, vagy a szerencse folytán.

1988. november 8.

Nyugi fiúk

Polip, 1988. október 5.

Soltész Rezső

Sokáig nem hallottunk a szívet melengető hangú úrról, aki főleg német nyelvterületen aratja sikereit, de most az év végére nagylemez született azzal a sejtelmes címmel, hogy Boldog karácsonyt! Aki kitalálja, hogy miről is szólhatnak a dalok, az bátran állhat rokonai elé ezzel az ajándéklemezzel.

Mint a hozzáértők azt hizonyára felfedezték, Soltész Rezső érdekes pályát futott be, ’86-ban elhagyta a Bravo szerkesztőségét a PRO szerkesztőség miatt, most pedig visszatért a Bravo-Pepitához ‘ (a PRO szerkesztőség miatt), mert úgy érezte, talán itt mégis jobb. Ez majd kiderül a közösen ‘kiadott lemez sikeréből.

Pest Megyei Hírnap, 1988. március 2.

E dalok a mának szólnak
Amikor másképp fogunk énekelni

A napokban telt ház előtt mutatta be — szép sikerrel — a művelődési központ színház-termében Férfivilág című albumát Soltész Rezső. Az est kellemes percei közé tartozott az utóbbi évek talán legígéretesebb tehetségű énekesnőjének, Sárközi Anitának néhány dala. Viszont a másik vendég, Rózsa György — a képességeit senki sem vitatja — némi csalódást okozott, „jópofáskodásai” kissé erőltetettek voltak. A koncert után beszélgettünk Soltész Rezsővel.

 

Szabad Föld, 1987. december 4.

Egy hakni képei

Végh Antal leleplezte a haknit. Talán két esztendeje írt a Rakétában novella-riportot, amelyből megtudhattuk, hogy a hakniban részt vevőket sohasem a közönség, hanem mindig és csakis a pénz érdekli. Vagyis hogy a haknibrigád nemhogy a kultúrát nem terjeszti, de még csak nem is szórakoztat igazán. Mert attól nem lesz valaki üde a nézőtéren, ha leszajkózzák neki az ezeréves táncdalokat és a kétezer éves vicceket. Vagyis kiderült, hogy a hakni lényegében elítélendő dolog. Vagy mégsem mindig?

Pesti műsor, 1987. október 14.

Slágerbarátság

 

Pesti műsor, 1987. szeptember 16.

Annabella és a férfiak

Ezen a héten kiderül, hogy milyen férfi Soltész Rezső. Pontosabban: milyen a továbbra is népszerű énekes férfivilága. Pár napja ugyanis új nagylemez gazdagítja a boltok repertoárját: Soltész Rezső Férfivilág című dalgyűjteménye. Miért ez a komoly elnevezés?

Képes 7, 1987. április 11.

Az elmúlt hetekben sokat utaztak a magyar pop- és rockzenészek: a legtöbben a tengerentúlira. Nemrég érkezett haza Aradszky László, máris elindult Zalatnay Cini és Zorán is, akik egészen biztosan találkoztak a kint turnézó Komár Lászlóval. Szikora Robi Máltán szerepelt egy fesztiválon, az Edda Svájcban járt és a 100 Folk Celsius Eszményi Viktóriával egy count rykocsmában énekelt Münchenben. Soltész Rezső több hetes NDK-beli és szovjet turnén vesz részt. A nem hivatalos statisztika szerint egy esztendőben ő tölti a legtöbb játszási napot külföldön a magyar énekesek közül.

RTV, 1987. február 22.

Nógrád Megyedi Hírlap, 1987. február 9.

„Lemezmilliomossá válni

Mintegy félrezren váltottak jegyet a napokban a Házibuli Soltész Rezsővel és vendégeivel című előadásra a salgótarjáni József Attila Művelődési Központban. Az előadás után kerestük meg a lemezeiről, televízióból és a rádióból ismert énekest.

Vas Népe, 1987. február 5.

Teltházas Házibuli

Minden korosztályt elvártak, s minden korosztályból eljöttek a szombathelyi Művelődési és Sportházba arra a Házibulira, amelyet Soltész Rezső házigazdaként fémjelzett. Eljöttek a nyolcvan éven felüliek, el szüleikkel az általános iskolások, s még a mozgássérült gyermekek egy csoportját is elhozták, ezúttal is ingyen a VOLÁN taxisok. Mindenki kíváncsi volt rá, hogy hogyan .„szól hangosan az ének” élőben, a színpadról, mit nyújt közelről Soltész Rezső, Kovács Kati és Rózsa György.

Pesti műsor, 1987. január 27.

Premier- Vidám Színpad

Szín-házibuli

– Eddigi információnk szerint Soltész Rezső műsorát „nem rendezi senki”. Most itt ül velem szemben Straub Dezső, akinek ehhez mindenképpen van hozzáfűznivalója.

– Valamicske. ugyanis az én „rendezői” hitvallásom nagyjából megegyezik az előbb mondottakkal, úgy szeretek rendezni, mintha nem rendeznék. Ebből származott az a félreértés, hogy a kisszínházi produkciót nem rendezik… Mint színész is azokat a rendezőket szeretem, akiknek dolga nagyjából kimerül abban, hogy jó körülményeket teremtenek és okosan összefognak. És hagyják az alkotó színészt dolgozni.

– Szóval: Straub Dezső az, aki jó körülményeket teremt Soltész Rezső műsoránál?

– Igen. A forgatókönyv közös munkánk eredménye. Neki is volt egy elképzelése, amelyben természetesen belülről látta önmagát, és nekem is, amellyel kívülről tudom őt „láttatni”.

– Például?

– Én főleg képi poénokban gondolkodom. A műsornak lesz háziasszonya Nyertes Zsuzsa személyében és lesz vendége, Zalatnay Sarolta… Szóval őket is be kell vezetni a „szín-házibuli”hangulatba, a színpadi képekbe. Például: mielőtt bejön a Soltész Rezső, elsötétedik a színpad és a függönyre óriási betűkkel ki lesz írva, hogy… Úristen, majdnem elárultam a saját poénomat…

A Vidám Színpad Soltész Rezső műsorával egy új típusú színházi estet szeretne útjára indítani. Ha beválik (és miért ne?), akkor további népszerű emberekkel folytatják a sorozatot az elkövetkezendő évadokban.

(bozsán)

Pesti műsor, 1987. január 20.

Szín-házibuli

Soltész Rezső műsorának alapötletét a Házibuli című francia film adta. Ugyanis Soltész a film két sikerdalát nemcsak fellépésein, hanem hanglemezen is énekelte. (Tehát nagyon otthonosan énekel a házibulikon – a házibulikról…) Egy vidéki turnéja alkalmával Bodrogi Gyulával felvázolták ennek a színi-házibulinak a terveit. Soltész egy olyan műsort szeretne bemutatni, ahol úgy találkozhat a közönséggel, hogy miközben nagyon sokat énekel, Rózsa György kérdéseire „vidám prózát” is mond. Vall az életéről, a gondokról, az örömökről. Az önálló est nem lenne „önálló”, ha nem hívna vendéget is, zalatnay Sarolta személyében. Valószínűleg a könnyű műfaj kicsit úttörőnek számító kisérletének lehetünk tanúi január 20-án a premieren. A műsort nem rendezi senki, közreműködik egy kisformációjú együttes, és mindenkinek jó szórakozást, „jó bulit” ígér: Soltész Rezső.

(bozsán)

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezettek a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás megváltoztatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra kattint, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát. Még több információ: Adatkezelési tájékoztató

Bezárás